Esmakordsel külastajal tasub aga teada, et see on teist tüüpi söögikoht. Nii et need, kes lauda istuvad ja menüüga kohale tõttavat ettekandjat ootama jäävad, võivadki ootama jääda.

menüü sildikestena. Tegu on nimelt paigaga, kus tuleb ennast ise teenindada. Kuid võhikust klienti võiks kohe teavitada, kuidas käituma peab. Või võiks nähtaval kohal olla silt, et meil on iseteenindus. Kuuldavasti valmib keldrikorrusele à la carte restoran, aga sedagi peaks siseneja enne sööma asumist teada saama. Inimesega on ju nii, et kui talle miski asi võõristav tundub või ta ootustele ei vasta, võtab ta kohe negatiivse hoiaku, mida hiljem on raske leevendada.

Niisiis väike käitumisõpetus Lübecki külastajale. Kõigepealt tasuks kaarja leti (baar, grill või avatud köök?) ümber tiir teha, et kõige pakutavaga tutvuda. N-ö menüü moodustavadki sildikesed selle leti kohal. Teine tähtis asi, mida peab silmas pidama, on see, et ei tohi end petta lasta eri komponentide näiliselt odavatest hindadest. Kokku maksab korralik praad ikka 100 krooni ringis.

Kindlasti on teist korda restorani minnes kõik märksa lihtsam ja toitki maitsvam, sest siis ei unusta hämmingu tõttu salatile kastet lisamast või hoopis salati asemel juustuvalikut võtmast. Liha küpsetav noormees leti taga on küll väga abivalmis, aga kena oleks, kui pikakasvulised teenindajaneiud tuhatoosi tühjendamise aegu ka kliendiga suhtleksid, näiteks küsiksid, kas kõik on korras.

Sellisel teenindusviisil on silmnähtavad (toidu saab kiiresti kätte, portsjoni suuruse saab ise kujundada), kuid alternatiivina võiks kirjalik menüü ikkagi olemas olla, et näha, mida üldse pakutakse ja umbkaudu välja arvutada, kui palju kõik kokku maksma läheb. Ja veel. Kogu sebimise juures võib juhtuda, et tulelt võetud lihatükk on söömise ajaks juba jahtunud.

süüa saab hästi. Söögivalik on mitmekesine. Grillitud kaelakarbonaad (42) näis restil väga ahvatlev ja oli seda ka maitsmisel. Kui sinna juurde arvestada ahjukartul (15), punase veini kaste (9), salatitaldrik (24) või iga salat eraldi (7) ning kaks leivakuklit (á 2 krooni), siis teeb see prae hinnaks 94 krooni. Barbeque ribid (42), kartul fooliumis (15), hautatud juurviljad (15), barbeque kaste (9) ja saiakukkel (2) teeb kokku 83 krooni. Veel pakutakse lihavarrast, kala ja kana, paellat, riisi. Kahjuks osutusid mõlemad supid, nii kreemjas seenesupp (19) kui ka seljanka (35) liiga soolaseks. Ka ei leidnud seljankast sellele leemele kohustuslikke komponente ega maitset.