Kohupiima- vaarikakook

Tainas:

• 1 pakk “Juubeli” tordipulbrit

• 1 dl jahu

• 1 tl küpsetuspulbrit

• 2 dl kookoshelbeid

• 200 g “Tere” võid

Täidis:

• 1 kg “Tere” kohupiima

• 400 g “Tere” hapukoort

• 5 muna

• 3 dl suhkrut

• 1 tl vanillisuhkrut

• 400 g külmutatud vaarikaid (sobivad ka kirsid)

• Sega tordipulber, jahu, küpsetuspulber ja kookoshelbed. Näpi juurde tükeldatud külm või ja sega ained purutaoliseks tainaks.

• Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, munad (ära vahusta), suhkur ja vanillisuhkur. Pudista ühtlase kihina 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga kaetud ahjupanni põhja. Vala peale kohupiimatäidis. Kata vaarikate või kirssidega.

• Riputa peale ülejäänud tainapuru.

• Küpseta kooki eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.