Esmaspäeval filmiti “Kelgukoerte” stseeni, milles ärimees tapetakse oma koduukse ees.

“Kelgukoerte” produtsendi Toomas Kirsi sõnul on uusi osasid filmitud juba mitu päeva. “Esmaspäeval salvestasime uue hooaja esimese osa esimest stseeni,” ütles ta. Kui eelmisel hooajal jõudis eetrisse kümme osa “Kelgukoeri”, siis nüüd ootab vaatajaid 12 osa. Teise hooaja osad filmitakse talvistes oludes, aga pisut suve mahub krimisarja ka seekord. Võttegrupp sõidab nimelt sel pühapäeval Egiptusesse.

Salapärane stsenarist

Toomas Kirss ütles, et uutel osadel on konkreetne ja kindel liin. “Juba paari esimest osa vaadates saab aimu, et igas osas on konkreetne lugu, mis saab lahenduse, aga samas arendatakse üht kindlat liini, mis viimase osaga paika läheb,” selgitas produtsent. Endiselt jääb saladuseks, kes peidab end stsenaristinime Eleonora Berg taga, kuid Kirss kinnitas, et salapärane naisterahvas kirjutab ka uued osad. Praegu on kokkulepe, et “Kelgukoerte” järg algab  Kanal 2-s 2. märtsil. “Aga kui nüüd midagi juhtub – meil on näiteks Kalju Komissaroviga mure, ta oli vahepeal haiglas –, siis on tagumine aeg 9. märts,” sõnas Kirss. Kanal 2 “Kelgukoerte” eelmise hooaja osasid ei korda. Programmidirektori Olle Mirme sõnul kordused kunagi tulevad. “Me poleks vanu osasid jõudnudki näidata, sest juba märtsis alustame uutega,” ütles Mirme.

Konkureeriv krimisari “Ohtlik lend” elab praegu vanast rasvast, ETV näitab laupäeviti sarja kordusi. “Ohtliku lennu” produtsent Raivo Suviste kinnitas, et kokkulepe ETV-ga uute osade tegemiseks on olemas. Teise hooaja kümme osa filmitakse suvel. “Peaosatäitjatega on räägitud,” lisas Suviste. Mihkel Ulman on asunud stsenaariumi kallale. Uued osad jõuavad kõigi eelduste kohaselt eetrisse septembris.

Eesti krimisarjad

“Kelgukoerad”

•• Produtsent Toomas Kirss (Risti Grupp), stsenarist Eleonora Berg, peaosades Mait Malmsten, Ivo Uukkivi ja Kalju Komissarov

•• Uued osad Kanal 2-s alates märtsist

“Ohtlik lend”

•• Produtsent Raivo Suviste (BEC), stsenarist Mihkel Ulman, peaosades Marko Matvere ja Elisabet Tamm

•• Kordused eetris laupäeviti kell 19, uued osad ETV-s alates septembrist