Tallinna keskne ilutulestik toimub traditsiooniliselt Harjumäel. „Sellelt kohalt lastuna on ilutulestik hästi nähtav ja Vabaduse väljakule mahub palju pealtvaatajaid ning laskmiskoht on hästi piiratav ja turvaline,” ütles Kesklinna linnaosa vanem Eesti Päevaleht Online`ile.

„Linnaosa valitsus tasub ilutulestiku eest 70 000 krooni. Pakutud ilutulestiku tavahind oleks olnud 140 000 krooni. Ilutulestiku korraldab OÜ Eesti Ilutulestikud. Pakkumised võeti neljalt kõige suuremalt ilutulestikke korraldavalt firmalt. Eesmärk on, et pealinna esindusilutulestik oleks kõige paremate professionaalide poolt korraldatud.” märkis Jürgenson.

Parima pakkumise valimisel arvestati ilutulestiku ajalist kestust, kompositsiooni ja uudsete efektide kasutamist. „Soovime, et Vabaduse väljaku ilutulestik oleks emotsionaalne ja kunstiliselt kõrgetasemeline. Viimase 4 aasta jooksul on igal aastal parimaks osutunud erinev firma. Igal aastal on ilutulestik olnud erinev eelmisest ning ka sellel aastal on see uusi emotsioone ja efekte oodata,” lisas Kesklinna vanem.

Veel kutsub Marek Jürgenson kõiki vanalinnas pidutsejaid üles mitte võtma kaasa isiklikke rakette. Ilutulestiku rakettide laskmine suure rahvahulga sees või vahetus lähenduses on otsene oht kaaskodanike tervisele ning ka vanalinna väärtuslikele majadele.

Lisaks ilutulestikule Harjumäel toimuvad Tallinnas uusaasta ööl veel ilutulestikud Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuse juures, Mustamäel Männi pargis ja Haaberstis Õismäe tiigi juures.

Mustamäe ilutulestiku Männi pargis korraldab OÜ Firestudio. „Tellimuse kriteeriumiks oli samuti hinna ja kvaliteedi suhe,” ütles Mustamäe linnaosavanem Kalle Mihkels.

Haabersti linnaosavalitsus teeb oma rahavale tuledemängu Õismäe tiigi juures. Selle korraldab Haabersti Vabaaja Keskus.

Linnaosavanema Viktor Vassiljevi sõnas, et „kaks Õismäe elanike seltskonda teevad juba traditsiooniliselt omal jõul ilutulestikku, mille ilu ei jää nende saluudile suurt alla.”

Aasta esimesel päeval kell 00.15 korraldavad Lasnamäe linnaosavalitsus ja kohalikud ettevõtjad on uusaasta ilutulestiku Lindakivi kultuurikeskuse juures.

Tartus toimub ilutulestik Emajõe kaldal, Atlantise ja Võidu silla vahelisel alal ja kestab 8 minutit. “Ilutulestiku maksumus on 85 000 krooni, millest linnavalitsuse osa on 50 000 krooni,“ ütles Tartu abilinnapea Jüri Sasi Eesti Päevaleht Online`ile.
“Ilutulestiku korraldab OÜ Tulekild, kelle pakkumine tunnistati parimaks, sest nad tegi suurima hinnasoodustuse ning nende ilutulestik on pikima kestvusega, kus suurekaliibriliste laskude arv on suurem. Samuti on neil ülevaatlik stsenaarium ja varasem rikkalik ilutulestiku korraldamise kogemus,” lisas Jüri Säsi.

Pärnu linnavalitsuse aastavahetuse ilutulestik kestab sel aastal 9 minutit ning sisaldab 9. uut pürotehnilist efekti.
Ilutulestik lastakse traditsiooniliselt õhku Pärnu jõe vasakkaldalt enne Vana silda, mis teeb selle hästi vaadeldavaks jõe kallastelt, keskväljakult ning Pärnu Kontserdimajast, kus toimub aastavahetuse ball.

Pärnu Linnavalitsuse poolt korraldatud ilutulestiku konkursile laekusid kuue ettevõtte pakkumised. Ruf Ilutulestikule tõid võidu 9 uue pürotehnilise efekti pakkumine.

Show maksumus on 50 000 krooni ja nii nagu varasematel aastatel toetavad ka sellel aastal Pärnu linna ettavõtjad aastavahetuse ilutulestiku toimumist.

„Palume pärnakatel ja meie külalistel olla mõistvad ning efektsemad pürotehnilised showd teha kas pisut enne või siis peale linna ilutulestikku, et üks valgusmäng teist segama ei hakkaks ning kaunist vaatemängu jaguks kauemaks,“ palus Pärnu linnavalitsuse kultuuriosakonna peaspetsialist Tair Anton.

Rakveres toimub ilutulestik sealse linnuse juures Vallimäel. „Varuvariandina näiteks madala pilvisuse puhuks on olemas linna staadion, kus ilutulestik korraldada,” ütles Jaanus Nurmoja Rakvere Linnavalitsusest Eesti Päevaleht Online`ile.

„Linn toetab ilutulestikku kuni 20 000 krooniga - 10 000 igal juhul, teine 10 000 aga lisatakse siis, kui sponsorite annetusi on kogunenud 100 000 krooni või rohkem. See skeem on juba traditsiooniks saanud alates 2002. aastavahetusest ja Rakveres tuleb niiviisi juba viiendat korda eeldatavasti Eesti võimsaim ilutulestik,” lisas Nurmoja.

Viljandi Linnavalitsus andis aastavahetuse ilutulestiku korraldamise õiguse Ilutulestiku Keskus Arnika OÜ-le. “Viljandi aastavahetuse ilutulestiku maksumuseks on kavandatud 80 000 krooni. Linnaeelarvest kulub selleks 10 000 krooni, ülejäänud osa kulust kannavad ettevõtjad,” ütles Eha Moosel Viljandi Linnavalitsusest Eesti Päevaleht online`ile.

“Viljandil on Ilutuletiku Keskus Arnika OÜ-ga aastatepikkune kogemus ja hea koostöö aastavahetuse ilutulestiku korraldamisel. Ka on Viljandi ettevõtjad alati seda toetanud, sest aastavahetuse hetked peaksid olema meeldejäävad ja pakkuma vaatemängu viljandlastele ja Viljandi külalistele,” leiab Eha Moosel.

Narvas korraldatakse kaks ilutulestikku. "31. detsembril korraldatakse Narvas Peetri platsil lastele 20 000 krooni maksev ilutulestik ja suur pidulik 70 000 kroonine ilutulestik toimub uue aasta esimesel tunnil ehk  kell 01.00 samuti Peetri platsil," ütles Eesti Päevaleht Online`ile Narva Linnavalitsuse Kultuuriosakonna juhataja Viktoria Lutus.