"Laul muutus selle loomisajal omamoodi hümniks ja on olnud seda kõigi järgnevate põlvkondade jaoks," ütles VH1 programmijuht Todd Schwartz nimekirja avaldamise järel.

Kõige rohkem laule on nimekirjas Beatlesilt - üheksa. Aga nende parim "Hey Jude" on alles üheksandal kohal.

"Beatlesil oli nii palju laule, et hääled jagunesid," seletas Schwartz.

Samal põhjusel jäid nimekirjast välja Madonna, Fleetwood Mac, Neil Young, U2 ja R.E.M.. Hääletajad lihtsalt ei osanud ühte laulu välja valida.

Teiseks tuli Aretha Franklini "Respect" ja kolmandaks Led Zeppelini "Stairway to Heaven".

Esikümnesse jõudsid veel Bob Dylani "Like a Rolling Stone", Bruce Springsteeni "Born to Run", Eaglesi "Hotel California", Doorsi "Light My Fire", Beach Boysi "Good Vibrations", Beatlesi "Hey Jude" ja John Lennoni "Imagine".

Elvys Presley ja Led Zeppelin said 100 hulka viis laulu ning Bob Dylan kolm, lisaks tema loodud "All Along the Watchtower", millest aga hääletajatele meeldis Jimi Hendrixi versioon rohkem.

Nimekirja vanim lugu on Bill Haley and His Cometsi "Rock Around the Clock" aastast 1955. Kõige värskem pärineb 1991. aastast ja see on Nirvana "Smells Like Teen Spirit". See oli ka ainus 1990.te aastate hitt, mis tabelisse pääses.

Schwartzi sõnul võis selle tingida asjaolu, et tabeli koostajad olid vanemad kui VH1 keskmine publik. Telekanali sihtauditoorium on kolmekümnesed ja üle selle.

AP - Baltic News Service