Allrecipes.comi asutas 15 aasta eest seltskond toiduarmastajatest tudengeid. Kaks aastat pärast veebilehe avamist, 1999. aastal küsisid nad Allrecipesi kasutajatelt, kuidas, millal ja miks nad süüa valmistavad. Tänavu kordasid nad täpselt sama küsitlust.

Veebikokad ja nutitelefon

Uuringu tulemustest on näha, et eelkõige on muutused harjumustes seotud uue tehnoloogia pealetungiga: otsingumootorid on lihtsustanud retseptide leidmist, videokesksed veebilehed õpetavad uusi tehnilisi nippe toiduvalmistamisel. Üks suuremaid mõjusid on olnud telefonidel. Allrecipes märkis, et kui 1997. aastal kaalusid mobiiltelefonid ligi 300 grammi ja neid kasutati valdavalt helistamiseks, siis 2012. aastal ütles üle kolmandiku Allrecipesi nn veebikokkadest, et kasutab nutitelefone retseptide vaatamiseks ja eri tehnikate uurimiseks.

Sellest vähem, kuid siiski märkimisväärselt suur protsent vastanutest kasutas kaasaskantavaid arvuteid digitaalsete ostunimekirjade koostamiseks (18 protsenti kõigist vastanutest), digitaalsete kupongide lunastamiseks (16 protsenti) ja videote järgi uute kokkamisoskuste omandamiseks (15 protsenti).

Uuringu järgi kasutatakse valdavalt uute retseptide leidmiseks vastavaid veebilehti – seda kinnitas 86 protsenti vastanutest, mis on oluliselt suurem protsent kui esimeses uuringus. Kokaraamatuid kasutab 66 protsenti ja ajakirjadest leiab retsepte 53 protsenti küsitlusele vastanutest.