“Üsna tõenäoliselt dikteerib tänane meediakuvand seda, millised ootused on naiste ja meeste rollidele ühiskonnas. Niisugused ootused mõjuvad piiravalt mõlemast soost inimestele, ütles konverentsi korraldaja, Eesti sotsiaalprogrammide keskuse juhataja ja Tallinna ülikooli haldusjuhtimise magistrant Katri Tammekand. Tema arvates on näiteks söömishäired üheks tagajärjeks idealiseeritud keha näitamisel.

Sooroll ja meedia

Konverentsil arutatakse, kas ja kuidas mõjutab meid ülisaledate, enamasti tibi-imagoga naiste ning trimmkõhtude või elukogenud võimumeeste demonstreerimine meedias. Kas anorektikud ja ilukirurgide klientuur on meedia sünnitised?

Soorollidest ja keha kujutamisest meedias räägivad kunstnik Piret Räni; feminist, EE toimetaja ja Tartu ülikooli õppejõud Barbi Pilvre; Postimehe ajakirjanik, Tartu ülikooli õppejõud Priit Pullerits; ning psühholoog, Tallinna ülikooli kultuuriteaduskonna dekaan Eha Rüütel. Ettekannetele järgnevat diskussiooni juhib Linnar Viik. Sellest võtab osa ka plastikakirurg Jüri Kullamaa.

“Söömishäired, kehaimago ja soorollide dikteerimine läbi meedia, samuti reklaamide mõju on vaid väike loetelu võimalikest probleemvaldkondadest, mida konverentsi käigus arutatakse,” lubab Katri Tammekand. EPL