Paljudele meenuvad seoses viljakohviga nõukogude ajal poelette ehtinud imala maitsega pulbriga karbikesed.

Tänapäeva viljakohvid, mille maitsed sarnanevad kõige enam kohvimaitsega, sisaldavad lisaks erinevatele teraviljadele ka mõrkjat maitset andvat tammetõru.

Maailmas suurt tunnustust ning populaarsust võitnud A.Vogeli tera-ja puuviljakohv Bambu sisaldab lisaks teraviljadele ja tammetõrudele ka sigurit ning viigimarju.

Kohvijoogiasendaja on müügil lahustuval kujul, mis muudab tarbimise imelihtsaks ning aroomid ja maitseomadusedki vallanduvad kergemini. Tänapäeval võib viljakohvi järele tõtata enamasti loodus- ja ökotoodete poodidesse ning seal müüdavate viljakohvide maitseomadustes ei tohiks küll pettuda.

Viljakohvil pole kohviga mingit seost ning pigem on tegemist kohvijoogi asendajaga. Viljakohv ei sisalda kohviube ja õigem on neid jooke nimetada teravilja- ja puuviljajookideks.

Pikkade katsetuste tulemusena on püütud nende jookide maitse samastada kohvijoogi maitsega. Eelkõige on seda tehtud eesmärgiga rahuldada nende inimeste kohvihimu, kes kohvijoogist tervislikel põhjustel loobuma on pidanud.

Lahustatud viljakohvipulbrit on väga mõnus kasutada magustoitude valmistamisel ning ka teiste roogade maitsestamisel.

Improviseerimisruumi jätkub!