Inimesed annetasid jõulude ja aastavahetuse paiku Eesti kodutute loomade varjupaikadele kokku ligi paarsada tuhat krooni raha, loomadele vajalikke tarbeid ja tonnide kaupa toitu.

Tartu varjupaiga juhataja Maires Peiponen ütles, et võrreldes eelmiste aastatega on annetajate hulk kasvanud ning eriti liigutavaks pidas ta koolilaste otsust jõulupakkide jaoks kogutud raha varjupaigale tuua. Täpne rahasumma on veel kokku arvamata, kuid koolidest jõudis Tartu loomade varjupaika aastavahetuse ajal ligi 10 000 krooni. Kolm euroalust on täis loomatoitu ja sellest peaks kokku poolesajale koerale-kassile jaguma ninaesist märtsikuuni.

Koolilapsed lõid pühade ajal annetustes kaasa mitmel pool. Mitu Tallinna kooli korraldas jõulude ajal heategevusüritusi, kus laekunud raha eest osteti Tallinna lähedal Viljandi maanteel asuva loomade hoiupaigale vajalikke tarbeid: koerte transpordipuure, mänguasju, kutsikatoitu, jalutus- ja kaelarihmu jms, kokku pisut rohkem kui 15 000 krooni eest. Suure annetuse tegid Gustav Adolfi gümnaasiumi lapsed, kes tõid loomadele 10 000 krooni väärtuses vajalikke asju.

Tallinna-lähedase loomade hoiupaiga haldus- ja koolitusjuhi Rein Kikerpilli sõnul tuleb annetustele lisagi, sest mõned koolid ei ole oma annetusi veel üle andnud. “Jõulude ajal annetati meile iga päev ka hulgaliselt koera- ja kassitoitu, kokku kogunes seda 3,5 tonni, millest ligi tonni andsime edasi teistele varjupaikadele,” ütles Kikerpill. Suurim summa, üle 90 000 krooni, laekus hoiupaigale EMT jõulukampaaniast. Selle raha eest nüüdisajastab hoiupaik kasside karantiiniruumid  ja haljastab 2376 m2 suuruse koerte treeninguplatsi.

Pärnu varjupaiga töötaja Pirjo Piiroja ütles, et EMT kaudu laekunud annetuste summa on veel kokku arvamata, kuid loomakaitse seltsi vabatahtlike korraldatud laat lisas nende rahakotti üle 16 000 krooni. Selle eest ostetakse juurde kassipuure.

Viljandi kodutude loomade varjupaiga juht Triinu Priks oskas jõuludega seostada umbes 5300 krooni annetamist, sest see raha laekus pangakontole sellise märksõnaga või pandi jõululaadal annetuskasti. Annetasid ka Viljandi koolide klassid.

Rein Kikerpill ütles, et loomade hoiupaiga aitamise võimalusi on palju. “Meid saab aidata sellega, kui tulla meie koertega jalutama või siis pakkuda soodsat trükihinda meie infovoldikutele,” loetles Kikerpill.

Aidata saab varjupaiku ka remonttööde ja ürituste korraldamisega.