1. Kalle Aasamäe kiidab suvise koolilõpuülikonna materjalina eelkõige linast: „Materjalina on see väga tänuväärne, kergesti hooldatav ja sobib hästi suvistele üritustele. Väike korts riietuses ei tee asja hullemaks, vaid lisab lohakat elegantsi. Samuti on seda hea kombineerida ning ei nõua alati lipsu ja triiksärki.”

2. Ketlin Bachmanni käekirja eripära on olnud ikka tundlikult murtud ja pea akromaatilised värvimängud. Värvipommidele vahelduseks soovitab ta ka koolilõpetajaile midagi märksa dramaatilisemat: „Sulnis korsett on ajatu ja graatsiline. Vormib taljejoone piitspeeneks ja teeb igast tüdrukust balliprintsessi.”

3. Kristina Viirpalu laimiroheline kleit on pärit tema kollektsioonist, mis on pühendatud Josephine Bakerile. Viirpalu tõstab esile just selle kleidi koloriiti, tütarlapselikku lõiget ja mugavust. Kuna tegemist on Haapsalu salli tehnikas kootud kleidiga, pole selle kortsumise pärast vaja muretseda.

4. Lilli Jahilo jääb truuks oma käekirjale ja soovitab koolilõpetajatel kanda pastelltoone, mis on noortele oma helguses ja kerguses eriti sobivad, ning lisab: „Plisseerkleit lööb sel hooajal suuri laineid. Nii võiks seda ka lõpupeol oma mugavuse ja praktilisuse, ent ka piisava formaalse elemendi tõttu eelistada.”

5. Riina Põldroos piilub julgete värvide ja lendlevate kangaste poole. Ühtlasi soovitab ta kõige puhtamate ja võimsamate värvitoonide puhul jätta kleidi tegumoe võimalikult lihtsaks ja klassikaliseks. Just nagu see võimsa lehviga vääristatud siidšifoonist kleit, mille värv balansseerib peenelt sinise ja rohelise vahel.

6. Tallinn Dollsi selle kevade kollektsioonide märksõnad on kindlasti puhtad erksad toonid ja lendlevus. Mari Martin kinnitab, et minimalistlik lõige toob sellised värvid kõige paremini esile, õhulised kleidid lausa paitavad keha ning taljejoont saab rõhutada kelmika kikilipsuvööga. Ta soovitab: „Ära pinguta millegagi üle! Moes on naturaalsus ja loomulik ilu!”

7. Tiina Talumees kinnitab, et koolilõpukleitide puhul on aastast aastasse üldlevinud lemmikuks kujunenud lühike korsettkleit, mis kahjuks just alati kõigile ideaalselt ei sobi. Sel aastal julgustab ta proovima pikka romantilist kleiti, mis suhtub sõbralikult igasse figuuri.

8. Triinu Pungits julgustab eksperimenteerima: võiks endale lubada midagi märksa vürtsikamat, kui igapäevaelus kantakse. Kuid lähtuda võiks siiski isikupärast ning rõhutada seda sobiva värvitooni, julgete lõigete ja detailidega.