Kehavõõrad mikroobid, seened ja viirused tekitavad inimorganismis toksiine, mis annavad omakorda endast märku kõhulahtisuse ja gaasivaludena.

Apteegiriiulitelt leiab hea valiku ravimeid ja toidulisandeid, mis selliste hädade puhul leevendust pakuvad.

Kui kõhulahtisus on äge, tegemist on lapsega või kaasneb ka oksendamine, on lihtne kasutada Rehydron-pulbrit. Inimene on kaotanud hulgaliselt vedelikku ja selles sisalduvaid keha normaalseks tegutsemiseks vajalikke mineraalaineid. Kõige hädavajalikumad naatriumi- ja kaaliumisoolad sisalduvadki Rehydron-pulbris, millest valmistatud lahus on lihtne ja tõhus lahtise kõhu ravimisel.

Ajutine toiduvaliku muutus värskete toiduainete kasuks võib seedetrakti mikrofloora tasakaalust välja viia. Lactoseven sisaldab seitset kuivkülmutatud piimhappebakterit, mis tasakaalu jälle tagasi toovad. Lisatud on ka inuliini, mis aitab suurendada seedekulglas leiduvate kasulike bakerite hulka.

Rikkalikuma ja ebatavalisema eine järel võib meie tavarežiimil töötav seedetrakt samuti jänni jääda. Kui pole piisavalt rasvade, valkude ja süsivesikute lõhustamiseks vajalikke seede-ensüüme, võivad tekkida enneaegne täis-kõhutunne, kõhupuhitus ja -lahtisus, raskustunne mao piirkonnas või iiveldus. Neid muresid saab ennetada, kui võtta söögi ajal artišokiekstrakti sisaldavaid toidulisandeid, näiteks Cynarixi.

Väga oluline on ka korralik kätepesu ja toiduhügieen. Et hiljem ei peaks vaevlema vee-, puljongi- ja jogurtidieedil, tuleb kindlasti ära visata ka kahtlust-äratavad toiduained.