Krill ilmutas end avalikkusele esmakordselt 2005 suve lõpus Tartus festivalil Eclectica. Tegemist on üritustesarjaga, mida juhatavad Chill, Taavi Tulev, Margo Niit ja Jancek.

Krill on toonud Eestisse olulisi ja põnevaid tegijaid elektroonilise muusika otsingulisemate suundade laialt spektrilt - ambient-techno'st breakcore'ini: Cylob, Jeff Milligan, Arabian Prince (ex-NWA), Anders Ilar, Drumcorps ja Monolake. Oluliseks eesmärgiks on korraldajatele olnud ka kohalike omanäoliste elektroonikaartistide tutvustamine.

Nüüd on Krilli pühendunud meeskond asunud seda viimast tegevuse suunda uuel tasandil edasi arendama jõudes juba mõnda aega küpsenud netileibeli asutamise idee teostamiseni. Esimene Krill.ee väljaanne on Tallinna indielektrooniku Dseiri debüüt-EP "The Forgotten Land".

"Vaatamata noorusele on Dseiri artistinimena kasutav Ilja Sitin (20) jõudnud kujundada oma kindla helikäekirja, milles ühenduvad tume ambient, postrock'ilik indie ning mingi tuttavlik, aga samas ka uudne müstilis-ulmeline element," sõnas Eesti elektronmuusika ekspert Aivar Tõnso.


1ÖÖ% (sajaprotsendiline öö) on festival Hea Uus Heli küllaltki kaootiliselt ja samas üsnagi regulaarselt toimuv klubiõhtu, mis tegelikult sündis juba poolteist aastast enne HUH'i 2002.a. mai alguses, kui Kunstiakadeemias toimus üritus, mille peaesinejateks olid DMX KREW ja CYLOB Inglismaalt.

“1ÖÖ% muusikaline suunitlus on olnud läbi aegade üsnagi eklektiline eesmärgiga vahendada peomuusikat mitmekülgsete eelistustega inimestele,” sõnas ürituse eestvedaja Aivar Tõnso.

Lisaks avaürituse mainekatele külalistele on üritust veel külastanud Nick Luscombe Inglismaalt, Mr Velcro Fastener Soomest, Auxmen USAst, Scion Saksamaalt, Rob Rowland Iirimaalt, Felix Kubin Saksamaalt, Electronicat Prantsusmaalt ja Reinhold Saksamaalt.

Sel reedel toimuva HUHi ja Krilli ühispeo peaesinejad on Steevio Inglismaalt ja Mesak Soomest.

“Steevio on aktiivselt tegutsenud muusika vallas juba 25 aastat. Vaatamata oma vanusele (51) on tema ettevõtmised endiselt värskest ja sõltumatust vaimust kantud,” sõnas Aivar Tõnso.

Steevio on seotud UK esimese elektrofunk- ja breakdance klubi "Sidewalk" avamisega Newcastle´is 1983.aastal ja Free Festival / Traveller liikumisega, mis aitas oluliselt arendada 80. aastate lõpu ja 90. aastate alguse UK underground klubistseeni.

Steevio on alates 1994.aastast olnud seotud erinevate technomuusikat väljastavate plaadifirmade nagu Roots Records ja Torque juhtimisega kuni erinevad protsessid kulmineerusid aastal 2000 hetkel aktiivse Mindtours Recorsi asutamisega ning kolimisega Wales'i mägedesse, mis on teda mõjutanud meditatiivsema loomingu suunas.


Hüpnoelektrot viljelev Mesak ehk Tatu Metsatähti on Soome elektrostseeni üks olulisemaid nimesid. Eelkõige teatakse teda kui maailmamainega elektroduo Mr Velcro Fastener'i liiget.

Vaatamata elektro suuna domineerimisele tema erinevates vormides ulatub Mesaki looming kaugele selle tavapiiridest kuni techno, elektroonika ning eriti just skweeemuusikani. Viimane on Skandinaavia juurtega aeglasepoolne, aga samas ülimalt haaravate rütmiskeemidega klubimuusikastiil.

“Kui Mesaki eelmine laiv Eestis oli keskendunud skweeemuusikale, siis seekord on kavas stiilipuhas elektrosett ehk siis funk on garanteeritud,” sõnas Aivar Tõnso.