Mineraalsed sideained on tsement, lubi, savi, kips ehk looduslikud, orgaanilised on aga sünteetilisi osiseid (akrüül, silikaat, silikoon, epoksüüd ja muud polü-meersed ained) sisaldavad segud. Erinevate sideainete kõrval moodustavad põhi-osa ehk 70-80% segukoti mahust täiteained, milleks on tavaliselt liiv, lubjakivipulber, graniidijahu, perliit ning ka mitmesugused sünteetilised ained. Tehases lisatakse krohvisegule ka erinevaid töödeldavust, tardumisaega, poorsust, ilmastikukindlust, vee-hülgavust ja muid krohvi ehitusfüüsikalisi näitajaid mõjutavaid lisandeid.

Sisetöödel kasutatava krohvi valikul pea silmas ruumi otstarvet ja kas ta on köetav või mitte. Kuiva ruumi sobivad savi-, lubi- , kips- ja tsement-krohvid. Põnevama tulemuse saamiseks võib viimistluskihina kasutada seinaosade või detailide rõhutamiseks orgaanilisi mosaiikkrohve.

Savi- ja kipssideainel valmistatud segud ei sobi niiskesse ruumi. Seal soovitan kasutada lubi-tsement või tsementsideainel krohvi ja viimistlussegusid. Tsement-krohvi eelis võrreldes kipskrohviga on kuivamise ajal madalam niiskuse eraldamine ruumi.

Fassaadide puhul on soovitatav samuti vältida kips- ja savikrohve. Samas on Lõuna-Eestis säilinud punakaid savikrohvitud hooneid, kus katus korras hoitud. Orgaanilist krohvi kasutatakse kõige sagedamini vahtplastil või mineraalvillal põhinevate kergsoojustuskatete õhukesekihilisel viimistlemisel. Orgaanilise õhekrohvi miinus mineraalse ees on kordades kehvem hingavus ehk veeauru läbilaskvus ning ka kehvem tulekindlusklass. Samas mineraalne krohv määrdub kiiremini.

Vanade niiskunud ja soolakahjustustega paekivi-müüritiste krohvimiseks soovitan spetsiaalseid saneerimiskrohve, mis juhivad aja jooksul müüri kogunenud niiskuse ja soolad endast läbi ning soolad kristalliseeruvad silmale nähtamatult viimistlus-krohvikihis. Sellise süsteemi toimimise eeldus on uue hüdroisolatsioonikihi paigaldamine, et vältida niiskuse jätkuvat pinnasest ülespoole imendumist.

Fassaadikrohvi kauaaegse vastupidavuse eeldus on sademevee ärajuhtimine. Krohvipinna pideval märgumisel ja läbikülmumisel ei pea ka kõige hoolikamalt paigaldatud krohv vastu üle paari aasta. Samuti jälgi, et värske krohvikiht enne lõplikku tardumist läbi ei külmuks.