Ilmavaatlejaile on leheküljed www.emhi.ee ja www.ilm.ee ammused tuttavad. Eestis enam levinud ehk EMHI ilmaennustuse leiab kohe esiküljelt, ent kiigata tasub ka mujale. Näiteks ilmavaatluste lehelt leiab EMHI vaatlusvõrgu andmed tunniajaste vahedega – näiteks eile kell 15, kui Eesti hakkas lumme mattuma, piilus nii Vilsandil kui ka Võrus pilve tagant päike. EMHI pakub ka lumekaarti (juba eile hommikul oli Põlva- ja Valgamaal lund üle 30 cm!), radaripilti ning värskeid ilmaandmeid veekogudel.

Ilm.ee-st saab ka piirkondliku ja kolmetunnise intervalliga ilmaennustuse ning lisaks vaadata elavat pilti veebikaamera vahendusel. Ilm.ee haldab ka looduskalendrit (www.looduskalender.ee), kust saab muuseas teada, et kasemahl hakkas jooksma, must-toonekured Priidu ja Piia on jõudnud tagasiteel Türki ja puuke nähti juba jaanuaris.

Looduskalendri lindude söögimaja juurde paigutatud veebikaamera lõpetas pildi näitamise eelmisel nädalal, ent metsakaamera töötab edasi. Metssigade söötmisplatsil käivad ka muud loomad ja linnud. Eriti lahedaks teeb veebiülekande heli ja õhtune valgustus – paned ülekande käima ja kuulad, kuidas pimeduse varjus saabunud metsanotsud lambivalgel mugimise vahele röhivad.

Juhi veebikaamerat

Kui kedagi parasjagu kaadris pole, võib päevasel ajal vaadata ka sakslaste wildlife.tv-d (www.wildtiere-live.de/en), mille peategelasteks on samuti metssead. Juba sibavad ringi ka triibulised põrsad.

Looduses toimuvatest muutustest kirjutab igal nädal ka Kristel Vilbaste Eesti Päevalehes (www.epl.ee). Ning kes tahab looduse asemel vaadata linna, leiab internetist näiteks pildi Tallinna ristmike kaameratest (http://ristmikud.tallinn.ee), pealinna üldvaate (www.tallinn.info/webcam), pildi Vanasadamast merele (www.ts.ee/ static/veebikaamera.htm) ning vaataja juhitavad kaamerad Tallinnas Overalli mereäärses kontoris (www.overall.ee/webcam) ja Kuressaare kesklinnas (www.saaremaa.ee/webcam).

Peale selle on võimalik aadressil http://tere.kevad.edu.ee näha koolilaste tehtud kevadpilte ning kui midagi olulist on juhtunud, saab sellest kindlasti lähemalt lugeda ka Eesti veebipäevikuid koondavalt lehelt http://blog.tr.ee.