Ta räägib, et nii heas vormis olemine nõuab suurt tööd ja seetõttu on ta end täielikult pühendanud spordile. Marek treenib kaks korda päevas klubis Arcoman Fitness ja puhkab iga kümne päeva järel.

12 aastat trenni on end kuhjaga tasunud, sest juba viiendat korda pälvis Marek Eesti karikavõistlustel kulturismis absoluutse karika.

“Uskusin, et täna ma võidan, kuigi jah, üllatusi ei saa kunagi välistada,” ütleb Marek.

Marek Kalmus on abielus ja kasvatab kahte last abikaasa esimesest abielust. Eile osales võistlustel ka Mareki abikaasa Signessa Kalmus, kes pälvis esimest korda kulturismivõistluste kavas olnud fitness-voorus teise koha.

“Ma olin naise võistluse ajal hoopis ärevam kui ise laval olles. Hoidsin talle raudselt pöialt,” tunnistab Marek.

Parim naiskulturist kinkis võidu mehele pulma-aastapäevaks

Pearaamatupidaja Inna Terasmaa, 33, pälvis Eesti karikavõistlustel kulturismis esikoha ja kinkis selle sümboolselt abikaasa Markole nende 12. pulma-aastapäevaks.

Naistest tunnistati Eesti karikavõistlustel kulturismis parimaks Tartu klubis Arcoman Fitness ligi kolm aastat treeninud Inna Terasmaa, kes eile tähistas ka oma pulma-aastapäeva. Innat treenib abikaasa Marko.

“Ma nii tahtsin, et saaksin mehele pulma-aastapäeva puhul võidu kinkida! Mees ju treenib mind ja eks minu võit on siis talle ka kingitus,” rõõmustas Inna.

Innat tulid võistlusele toetama tema treenerist abikaasa Marko, õde Tiiu ja pisike õetütar Merilyn. Kodus jäid Innale pöialt hoidma 11aastane tütar Kerli ja perekoerad - taks ning rotveiler.

Kui pärast pingelist võistlust kuldne karikas Innale ulatati oli lähedaste üllatus suur.

“Pisut naljaks oli see võit. Muidugi ma tahtsin võita, aga ma ei arvanud, et võidan. Kulturism sobib mulle, sest ma olen selline pisikene ja kõrgust just ei hüppa,” ütleb ainult 50 kilo kaaluv kaunis blondiin “Mu õde on mõnus, et sellise asjaga hakkama sai,” arvab Inna õde Tiiu Tamm. Pisike Merilyn on samuti tädi võidu üle rõõmus ja uhke - usaldas ju tädi just tema kätte võidukarika, kui ise pärast võistlust duði alla läks.

Ragne Jõerand