Karujaht on Kunda Ühisgümnaasiumi ja Piirivalve koostöös korraldatav sportlik-meelelahutuslik mäng. „Mängu põhirõhk on osavusel ja täpsusel ning kõigil osalejatel tuleb läbida 6 kontrollpunkti, kus on vaja sooritada erinevaid ülesandeid,” ütles seiklusliku maastikumängu üks korraldajatest, Kunda Ühisgümnaasiumi infojuht Kaido Veski EPL Online-ile.

Seiklusmängus osalevad Kunda Ühisgümnaasiumi 5. kuni 12. klassi õpilasted ning põhikooli lõpuklasside õpilastele ka väljastpoolt kooli. „Tänase võistluse tõttu koolis ära jäänud tunnid tehakse koolijuhtkonna otsusega hiljem kevadel järgi,” sõnas Kaido Veski.

Mängu „Karujaht” sisuks on kaardi abil orienteerumine linnas ja linnalähedases metsas, kontrollpunktide läbimine ja ülesannete täitmine. Viimaseks ülesandeks on karu maketi tabamine ja küttimine karuoda abil. Võistluse tingimuste kohaselt peab raja läbima terve klass koos klassijuhatajaga. „See on lastele hea võimalus veeta sportlik ja huvitav päev talvises looduses,” lisas Veski.

Karujahiga tähistavad Kunda Ühisgümnaasiumi õpilased ja õpetajad juba kolmandat aastat järjest Eesti Vabariigi sünnipäeva.