Idealabi tütarfirma New.net kavatseb kõigutada ICANNi positsiooni, tekitades kaksteist uut tipptaseme domeeni ning hakates neid ise administreerima. Uute domeenide hulgas on .store, .firm, .mp3, .xxx, .pic, .movie, .game, .sport, .kids, .chat, .euro ja last, but not least, .duh.

Uute tipptaseme domeenide tekitamine tähendab üldjuhul tuhandete DNS-serverite konfiguratsiooni muutmist. DNS-serverid tõlgivad domeenide nimed numbrilisteks IP-aadressiteks. News.net kavatseb suurimaid internetiühenduse pakkujaid selles veenda, kuid firmal on ka vaheplaan – väike plug-in liides internetibrauserile, mida saaks internetist alla laadida ja lihtsa vaevaga brauseri külge pookida. News.net kavatseb kokku leppida suuremate arvutitootjatega, et plug-in installeeritaks uutele arvutitele.

News.neti plaanid tulid avalikuks eelmise nädala lõpus, kuid juba on paljud korporatsioonid, näiteks filmistuudiod, jõudnud protesteerida. Idealabil pole WhoIs kataloogi, mis tähendab, et kui keegi registreeriks HarryPotter.movie domeeni, peaks Warner Bros ise kuidagi järgi uurima, kes seda tegi, ning siis kas News.net-i või registreerija kohtusse kaebama.

Idealab sai tuntuks ning alustas domeeninimede äriga Tuvalu riigilt .tv domeeni ostmisega.