8 portsjonit

Kaalujälgijatele: üks portsjon 2 punkti

• 1 greip

• 1 punane greip

Tarretis:

• 4 želatiinilehte

• 120 ml vahustatavat vaniljekastet (Flora Vanillat)

• 2 sl rosinaid

• 4-5 (60 g) kuivatatud aprikoosi

• 1 greip

• 1 sl apelsinimarmelaadi

• 2 sl suhkrut

• 300 g rasvata kohupiimapastat

• 50 g Maitsestamata toorjuustu Crčme Bonjour Light või toorjuustu Hovi Light

• 100 ml apelsinitäismahla

• Koori greibid ja lõika õhukesteks viiludeks. Vooderda umbes 1,5-liitrine ümar kauss greibiviiludega.

• Aseta želatiinilehed rohkesse külma vette umbes 5 minutiks ligunema.

• Vahusta jääkülm vaniljekreem. Jahvata rosinad ja aprikoosid puruks. Koori greip ja lõika väikesteks kuubikuteks. Sega rosinad, aprikoosid ja greibitükid vaniljevahu sisse. Lisa ettevaatlikult segades apelsinimarmelaad, suhkur, kohupiim ja toasoe toorjuust.

• Kuumuta apelsinimahl. Pigista pehmenenud želatiinilehtedest liigne vesi välja ja sega kuuma mahla sisse. Jahuta mahlasegu.

• Lisa želatiini-mahla segu puuvilja-kohupiima segusse peene joana pidevalt segades. Vala mass greibiviilude peale. Lase külmas tarduda soovitatavalt järgmise päevani. Kummuta serveerimisvaagnale.

• Nõuanne: greipide asemel võib magusama tulemuse nimel kasutada apelsine.