Esimest korda tulid olümpialased Lake Placidisse 1932. aastal, kui maailmas oli veel tunda Suure Depressiooni ehk majanduskriisi jälgi ning Franklin D. Roosevelt oli New Yorgi osariigi kuberner. Täna meenutatakse neid olümpiamänge eelkõige seetõttu, et Lake Placidist pärit Jack Shea võitis kaks kuldmedalit kiiruisutamises, saades esimeseks sportlaseks, kes suutnud võita ühtedel mängudel kaks kuldmedalit. Norra Nukuke ehk iluuisutaja Sonja Henie uisutas endale kolmanda järjestikuse olümpiakulla.

Teist korda tulid olümpialased Lake Placidisse 1980. aastal. Selleks ajaks oli ulatuslikult laiendatud olümpiakeskust, vana puust suusahüppetorni asemele ehitati ka praegu kasutusel olevad 70 ja 90 meetri kõr-gused hüppetornid ning võistlejatele ehitati olümpiaküla. Ajalugu tehti ka nendel mängudel: ameeriklane Eric Heiden võitis kõik meeste kiiruisutamise distantsid, võites kokku viis kuldmedalit ning püstitades viis olümpiarekordit ja ühe maailmarekordi. Ühendriikide hokimeeskond sai aga hakkama millegagi, mida paljud ameeriklased meenutavad kui suurimat olümpiavõitu spordiajaloos. Saavutus, mida nimetatakse imeks jääl, tähendas hokivõitu skooriga 4:3 Nõukogude Liidu meeskonna üle.

Lake Placid on säilitanud 1980. aasta olümpiamängude pärandi ning kõikidel linna külastajatel on võimalus ise ning omal käel peaaegu kõikide tolleaegsete olümpiakohtadega tutvuda ning niimoodi toimunud olümpiamängudest osa saada. Selleks tuleb endale ükskõik millisest olümpiapaigast või hotellist lunastada olenevalt hooajast umbes 300-700 krooni maksev pass. See on piletiks järgmistele ajaloolistele kohtadele.

Olümpiakeskus – on üheks suurimaks jäähalliks maailmas, mis koosneb neljast väljakust. Seal on ka kuulus väljak, kus ameeriklased 1980. aastal oma hokimeeskonnaga saavutasid ajaloolise võidu Nõukogude Liidu meeskonna üle.

1932 ja 1980 Lake Placidi taliolümpiamängude muuseum, mis on ainuke ametlik olümpiamuuseum Ameerika Ühendriikides. See on ideaalne koht tuuri alustamiseks, sest see väike, kuid väga informatiivne muuseum sisaldab ajaloolisi videoklippe võistlustest ning suurepärast pildigaleriid, lisaks ajalugu Lake Placidi linnast endast ja kogu olümpialiikumisest.

Mt. Van Hoevenbergi spordikompleks – selles paljude tänaste tippsportlaste harjutuspaigas saab iga tugitoolisportlane proovida n-ö tavaliste spordialade kõrval veidi eksootilisemat bobisõitu ja seda ehtsal olümpiarajal. Selliseid ligi 800 meetri pikkuseid unustamatuid sõite korraldatakse aastaringselt. Lisaks bobisõidule saab harjutada ka muud, nt kelgutamist ja laskesuusatajate kombel märklaudade tulistamist.

MacKenzie-Intervale suusahüppekompleks – on 1980. a olümpiamängude suusahüpete võistluspaik. Soovijad saavad tõstukiga sõita 120 meetri kõrgusele suusahüppetorni ning nautida all avanevat vaadet. Turistid ise suusahüp-peid loomulikult katsetada ei saa, kuigi sportlased võistlevad suure mäe kõrval asuval 90-meetrisel mäel aastaringselt.

Suusakeskus – viimastel aastatel on turistidele suunatud atraktsioonidele lisandunud ka sõit kaheksakohalises gondolas Little Whiteface`i mäe tippu. Sealt, 1121 meetri kõrguselt, alustati olümpiamängudel mäesuusatamise sõite.