Arhitektuur ja disain

Sellepärast leiategi homse Päevalehe vahelt kuueteistleheküljelise lisa, mille esimesel küljel on suurelt sõna “Kultuur”. See uus laupäevase lehe osa algab pika ja põhjaliku kultuuriteemalise artikliga mõnest olulisest kultuuripersoonist, kelle elu ja looming pakuvad meile kunstilist katarsist ja kõneainet.

Et meid ümbritsev tehiskeskkond on järjest olulisem (vaadake vaid pulbitsevat ehitusbuumi!), siis saavad senisest rohkem tähelepanu ka arhitektuur ja disain. Ja kuna tänapäeval mõtestame kultuuri paindlikult ja piire seadmata, lisandub kultuurile ka kehakultuur selle sõna otseses tähenduses. Söök ja jook, uued söögikohad ja uudistooted, samuti ka igapäevase elu tähtsa osana oma keha tervise eest hoolitsemine ja lõõgastumisvõimalused. Ka reisielamustest ja kaugetest kultuuridest pajatavad lood ilmuvad uues kultuurile pühendatud osas.

Spordi maht suurenes

Seega on laupäevane Päevaleht sellest nädalast alates ka lehekülgede arvult paksem kui varem – kokku koos uue osaga 48 lehekülge. Ja tähtis on seegi, et nüüd on leht läbinisti värviline (varemalt oli osa laupäevase lehe külgedest kahjuks mustvalged).

Muus osas on uuenenud laupäevane Päevaleht sama hea ja kvaliteetne nagu ikka – esimeses osas päevauudised, siis laupäeva-osa suur persoon, tavalisest pikemad ja ülevaatlikumad lood Eestis ja laias maailmas toimuvast, teadus ja kultuur ning loomulikult telekava, ilmaennustus ja ristsõna.

Hea uudis on ka spordisõpradele – sport sai uuendatud laupäevases Päevalehes senisest rohkem lehekülgi, et lisaks spordiuudistele ja sündmuste kajastustele leiaksid koha ka pikemad ja põhjalikumad lood spordimaailmast.

Ning kõige krooniks muidugi laupäevast lahutamatu Andrus Kivirähki autorikülg “Minu Kroon”.

Head lugemist!