Rock Rose

Inimesed, kellel on raske haiguse või õnnetusjuhtumiga kaasnenud depressiivne või paaniline hirm. Siia kuuluvad ka alkoholi(narkootikumi)sõltuvus ja sellest tulenev kergesti tekkiv ärritus.

Mimulus

Iseloomulik on hirm kõikvõimalike asjade ees: loomade, kõrguse, lifti, haiglate, haiguse, surma, arsti (ka hambaarsti) kartus. Samuti esinemishirm - koolitunnis vastamisest laval esinemiseni - ning foobiad.

Cherry Plum

Hirm mõistuse ja enesekontrolli kaotuse ees. Närvid on katkemiseni pingul. Äärmuseni viidud olukorras tekivad enesetapumõtted.

Aspen

Sümptomiteks võivad olla peavalu, nägemise halvenemine, ahistatud ilme, higistamine, kananaha teke, minestamishood, uneskäimine või -rääkimine, väsimus ja närvilisus. Eriti tundlikud inimesed.

Ebakindlus

Cerato

Kui on vaja otsustada, teeb ta seda intuitiivselt, kuid tema ratsionaalne mõistus ei kiida seda heaks. Kahtleb oma otsuste õigsuses, usaldades pigem teiste nõuandeid ja elukogemust.

Scleranthus

Meelelolu vaheldub ühest äärmusest teise, kord ülirõõmus, sealsamas ülikurb. Puudub püsivus viia alustatud asju lõpuni. Scleranthus-naised vahetavad päeva jooksul mitu korda tualetti ja aastas mitu korda imagot.

Gentian

Igavene pessimist, kes arvab teadvat, kui halvasti on lood tema ja kogu maailmaga, ega tunne end kusagil hästi. Kahtleb ka õieteraapias, isegi siis, kui see mõjub talle hästi. Siia kuulub veel mööduv masendus, mis võib olla tekkinud pärast rasket haigust.

Hornbeam

Peamisteks sümptomiteks on väsimus ja nõrkus. Need inimesed teevad küll suuri plaane, aga nende elluviimiseks ei jätku enam energiat ega tahtejõudu.

Huvipuudus

Clematis

Rohkem kui reaalsus võlub neid mõtteis loodud pilvelinn. Sageli külmetavad neil käed-jalad. Kurdavad halba mälu. Tüüpiline Clematis-inimene põrkab kööki torrmates vastu uksepiita (nad valitsevad halvasti oma jäsemeid), kohale jõudes aga ei mäleta, miks ta üldse sinna tuli. Neil on kombeks palju magada - ka teleri ees või loengul. Nõrga enesesäilitusvaistuga. Keskmisest loovamad inimesed.

Honeysuckle

Elab küll füüsiliselt siin ja praegu, kuid hinges on ta oma mineviku vang. Ei tunnista tõsiasja, et pidev muutumine on elu üks põhimõtteid.

Wild Rose

Elu tundub ääretult üksluine. Räägivad ilmetu ja monotoonse häälega. Neid valdavad lausväsimus ning minnalaskmismeeleolu.

Olive

Siia kuuluvad kehaliselt ja hingeliselt kurnatud inimesed. Sageli on selle põhjuseks raske haigus, valed toitumisharjumused, pikaajaline unetus, raskelt haige pereliikme hooldamine jpm.

Mustard

Kirjutab hädad tähtede halva seisu arvele. Sageli on tegemist nn. sügisnukrusega, mis läheb üle alles kevadel ja millega kaasneb liigutuste aeglustumine, tähelepanu vähenemine, ükskõikne suhtumine igapäevaellu.

Ülitundlikkus

Walnut

Elumuutused suurendavad turvatundevajadust ja nendega on raske kohaneda. Ka halbadest harjumustest (suitsetamine) on raske vabaneda.

Holly

Kiuslik, kibestunud, kade, raevukas, umbusklik, kättemaksuhimuline jne. jne. Kusjuures neiks tunneteks polegi sageli tõelist põhjust.

Lootusetus ja masendus

Larch

Puudub eneseusaldus. Alaväärsustunne sunnib kõhklema ja ettevõtmistega viivitama. Masendatud saamatusetundest. Meestel kaasneb sellega sageli impotentsus.

Pine

Ülimalt kohusetruud, kuid ei ole endaga kunagi rahul. Siia kuuluvad ka lapsed, kes koolis võtavad sageli võõra süü enda kanda, taludes kaeblemata ebaõiglast karistust.

Elm

Loomeinimesed, keskmisest andekamad, kes aeg-ajalt väsivad suure töö- ja vastutusekoorma all niivõrd, et kaotavad korraks lootuse. See tekitab neis ahistust ja ärevust.

Willow

Enesekeskne mossitaja, kes süüdistab teisi oma ebaõnnes ja on kaotanud võime elust rõõmu tunda. Võib mürgitada ka oma lähedaste elu.

Oak

Töörühmaja, kes ei hooli väsimusest ega lõpeta enne, kui kurnatult kokku kukub. Väsides võib jõuda närvivapustuse piirile.

Grab Apple

Inimesed, kes tunnevad meeletut põlgust tolmu, bakterite, puudutuse, isegi suudlemise vastu. Elus teinud tööd, mis ei pakkunud rahuldust.

Üksildus

Water Violet

Intelligentsed ja targad inimesed, tegelevad kaunite kunstidega, näivad lõbusad, kuid tunnevad end üksildasena.

Impatiens

Punastavad või kahvatuvad ootamatult. Soovivad teha kõike väga kiiresti, üksi ja oma tahte järgi. Takistuse tekkides ärrituvad kergesti. Aeglase või saamatu inimese kõrval võivad endast täiesti välja minna.

Heather

Enesekeskne, nööbist kinni hoidev tüüp, kes elab teiste energia arvel. Teda tunneb ära lakkamatust kõnevoolust.

Agrimony

Õnneseene-tüüpi inimene, kes aina naeratab. Muretseb haiguste, majandusliku toimetuleku ja tööprobleemide pärast, kuid arenenud huumorimeel aitab neid muresid teiste eest hästi peita. Väldib riide ja vaidlusi.

Üliagarus teiste eest hoolitsemisel

Vervain

Energilised ja üliaktiivsed inimesed, kes sageli järgivad väärastunud põhimõtteid. Lapsevanemana tahavad kasvatada oma järglasi kindlate tõekspidamiste ja reeglite järgi, arvestamata lapse tahet ja soodumusi. Ei oska puhata.

Vine

Valitsemishimulised, auahned ja järsud inimesed, kes oma eesmärkide saavutamisel võivad muutuda halastamatuks. Sageli suurekasvulised. Võivad kaevata seljavaevusi, liigeste jäikust ja kõrget vererõhku.

Rock Water

Täiuslikkuse poole püüdlevad idealistid, kes lasevad kinnisideedel enda üle valitseda, seda ise märkamata. Rõhutavad sageli õige toiduvaliku ja range moraali tähtsust. Mõni isegi abiellub seepärast, et nii on kombeks.

Refereeritud Mall Värva raamatust “Bachi õieteraapia”, Maalehe Raamat