Nimelt asub uus restoran (klubi) Tulika põik 3, kuhu seal paar korda käinudki otseteed juhatada ei oska. Teisalt tasub söögikoht üles otsida ainuüksi sellepärast, et hinnad on seal fantastiliselt odavad ja portsjonid suured (kas alguse asi?).

Bazari sisenedes üllatab kõigepealt interjöör. Omapärane igal juhul, samas kaasaegne ja võluvalt stiliseeritud. Raskete araabia vaipade asemel annavad ilmet õmmeldud-tikitud lambivarjud, diivanid, puupingid, millel padjad, keraamilised vaasid seintel ja täiesti kaasaegse lahendusega sinine valgustatud baarilett. Disainer oleks nagu ruumiga mänginud, igal juhul ülemeelikust ja lusti paistab tal jätkunud olevat. Näiteks WC-de ustel ilutsevad vaimukad klaaspärlitest kujundikesed, üks punane, teine sinine. Eraldi kiitust väärivad lauanõud. Restoranisaal on meeldivalt hämar, kuid piisavalt valge, et näha.

Meie kuuesel seltskonnal õnnestus ära proovida peaaegu kogu menüü (5 eelrooga, 2 suppi, 7 praadi, 4 magustoitu), kuigi see osutus üsna karmiks katsumuseks, sest suhtusime ettekandja hoiatusse “meil on suured portsjonid” liiga üleolevalt. Ainuüksi menüüsse vaatamine tekitas ahaa-elamuse. Ei ühtki kolmekohalist hinda! Kalleim praad maksab 68 krooni ja sinna on lisatud märkus, et sobib kahele.

Kuna seltskonnas oli neidki, kes korduvalt araabiamaades käinud, siis tõdesime, et roogade puhul oli mõeldud ka eestlase maitsele. Hästi palju on toitude juures värskeid lisandeid: kapsas, salat, paprika, porgand, melon, arbuus, kurk, tomat jne. Praade ja salateid vürtsitavad taratour kaste, majakaste, maroko marinaad jm. Praadide lisandina pakutakse couscousi, basmati riisi, kartulirösti ja friikartuleid.

Magustoidud (20-30 krooni) väärivad kindlasti maitsmist, eriti halvaakreem või aprikoosid juustuvahuga. Päeval pakub restoran beduiini lõunasööki hinnaga 35 krooni, mis kuuldavasti on päeviti erinev.

Eksootilisemate elamuste hulka kuulub kindlasti vesipiip kaheksa erineva tubakaga. See lõbu maksab 120 krooni.

Teenindajaneiu kiituseks peab ütlema, et ta oli väga suhtlemisvalmis, vastas kõigile küsimustele. Tahtsime teada, mis rahvusest peakokk on ja neiu ütles seepeale, et eestlane, aga väga andekas. Juba see pisiasi äratas usaldust. Norimise mõttes võib öelda, et kõigile praade korraga lauda ei toodud ja tühje taldrikuid kohe ära ei viidud. Aga rahvast oli tõesti palju.

Külastajaiks olid pärast kella kaheksat õhtul enamasti noored, umbes 20 tuuris inimesed: kultuursed, vaiksed ja normaalselt riides neiud-noormehed.