Töö kõrvalt hakkas loomulikult naist huvitama ka kaalujälgijate toitumispõhimõtted. Ülekaalu naisel palju ei olnud, maha sai võetud mõned segavad lisakilod. Põhimureks oli kõhukinnisus. Loomulikult ei puudu kaalujälgija toidulaualt ka sai, ent leivale omistab Kaja erilise tähtsuse.

“Leib on toitvam,” selgitab ta. Kurikuulsaid punkte on nii saias kui leivas ühe palju, ent leib hoiab kõhu kauem täis. Kaja sööb leiba hommikusöögiks, peale käib lahja margariin, sellele salatileht, viil väherasvast sinki või juustu ning tomati- või kurgiviilud. Kaja lemmik on täisteraleib. Kahte võileivaviilu toetab ka tervislik puder. Toitev hommikusöök on eduka päeva pant ning nii ei ole nõus Kaja hommikusöögi punktide pealt koonerdama. Kaalujälgijate toitumispõhimõtted näevad ette mitmekülgset toitumist ning leival on seal oma kindel koht. Kaalujälgijate juures töötatud aastate jooksul on Kaja kohtunud paljude inimestega, kes enne pole leivale suurt rõhku pööranud ning õpivad alles kaalujälgijate tõdesid endale selgeks tehes leiba armastama.




Leivalasanje

8 portsjonit


Vaja läheb:

  • Täiteraleiva viile
  • 2 tl õli
  • 2 suurt sibulat
  • 500 g viilutatud konservšampinjone
  • 2 sl nisujahy
  • 250 ml väherasvast piima
  • 120 g väherasvast riivitud juustu
  • 5 tomatit
  • Veidi küüslaugupulbrit
  • Sidrunipipart, basiilikut
  • 4 tl õli

Valmistamine:

Kuumuta hakitud sibul õlis klaasjaks, lisa seened (hoia alles konservseente vedelik) ja jätka kuumutamist. Lisa jahu, kuumuta veidi, seejärel seeneleem ja pisut vett, hauta. Lisa piimale pool riivjuustu kogusest ja maitseained ning kalla segule.

Määri suurem ahjuvorm õliga, lao põhja leivaviilud, kalla pool valmistatud segust leibadele ja kata tomativiiludega. Korda sama uuesti. Raputa pinnale ülejäänud riivitud juust ja küpseta ahjus 225 kraadi juures umbes 30 minutit. Enne serveerimist lase 10-15 minutit seista, etleivad korralikult läbi imbuksid.

 

Kohupiim riivleivaga
2 portsjonit

Vaja läheb:

  • 300 g rasvata kohupiimapastat
  • 100 ml rasvata maitsestamata jogurtit
  • 5 sl suhkruasendajat või suhkrut
  • 120 g rukkileiba
  • Värskeid või külmutatud marju

Valmistamine:

Rösti riivitud leib teflonpannil rasva lisamata. Lisa umbes pool suhkrust. Sega kohupiim ja maitsestamata jogurt, maitsesta ülejäänud suhkrugaja vahusta. Jaga kogupiim magustoidukaussidesse riivleivaga kihiti ja kaunista marjadega.