„See ei ole „peab”. Pigem on see suur rõõm,” kinnitab rokk-ansambli Dramamama laulja Mikk Tammepõld. Ta poetab vihjeks, et laulab lugusid oma lemmikplaadilt „Dark Side Of  The Moon” ja kannab ette ka paar albumi „The Wall” pala.


Pink Floydi tribüütprojekti kunstilise juhi ja bassimängija Raul Vaigla sõnul katsub ansambel, kus mängivad kitarri Riho Sibul ja Viktor Vassiljev (Fix), klahvpille Aare Põder (Ultima Thule) ja Mart Metsala (Kaseke), trumme ja löökpille vastavalt Toomas ja Aare Rull ning saksofoni Siim Aimla, tõlgendada Pink Floydi heliloomingut võimalikult algupäraselt.


Laupäeva naelaks Beethoven


„Katsume hoida originaali, et inimene tunneks loo ära, et oleks äratundmisrõõm klahvpilli- ja kitarrihelidest,” ütleb Vaigla ja möönab, et Pink Floydi helikeel pole just kergete killast. Ta täpsustab, et aastakümne-tega sinasõpradeks kuulatud lugude õppimine on igati kontimööda väljakutse kõigile osalistele.


Järvemuusika teise, klassikapäeva nabaks on Neeme Järvi, kes toob Leigole oma meistriklassi õpilased ja dirigeerib klassikapäeval Eesti noorte süm-fooniaorkestrit. Nende esituses tuleb ettekandele suurejooneline Beethoveni 9. sümfoonia, mis jäi helilooja viimaseks täielikuks teoseks.


Päeva kulminatsiooniks saab aga Beethoveni teos „Wellingtoni lahing”, mille puhul Neeme Järvi juhatab lisaks orkestrile tervet muusikast inspireeritud vaatemängu tulest, veest ja masinatest. Leigo talu peremehe Tõnu Tamme sõnul saab „Wellingtoni lahingust” suur muusikaline vaatemäng, millesse on kaasatud massistseenid, püssipaugud ja suurejooneline tulevärk.


Leigol kõlab mobiilisümfoonia

•• Mõlema Leigo õhtu viimase pausi ajal saab näha ja kuulda Riin Rõõsi, Eve Arpo, Timo Tootsi ja Lauri Eltermaa valgus- ja heliteost, mille instrumentideks on vanad mobiiltelefonid, mis hiljem jäätmejaama viiakse.

•• Algse eesmärgi, tuhande mobiili asemel koguti ligi 300 telefoni. „Kõrge latt oli pigem visioon, mille suunas liikuda. Kuna algselt plaanisime teost sadade telefonidega, siis töötab see installatsioon hästi selle hulga mobiilidega, mis me kogunud oleme,” kinnitas Riin Rõõs.

•• Tavaolukorras on Leigol võimalik korraga helistada vaid kuni kümnel mobiiltelefoni kasutajal, kontserdi ajal aga pannakse helisema kümneid kordi enam telefone. Seetõttu palutakse Leigo Järvemuusika külastajatel telefonid mobiilikontserdi ajaks välja lülitada, et mobiilside ressursse mitte kurnata.


Leigo Järvemuusika

Esinevad:
Jäääär, Maarja, Noorkuu, Villu Veski, Riho Sibul, Vaiko Eplik, Kaire Vilgats, Bonzo, Mikk Tammepõld, Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester, Mihkel Poll, ETV tütarlastekoor jt

14. ja 15. augustil 2009