Kirjutage sinna näiteks “Estonia”, Moreover kammib läbi tuhanded maailma ajalehed ja annab ilusti teada, mida meist millises väljaandes kirjutatakse. Klõps lingile ja artikkel avaneb. Nädal aega tagasi näiteks jõudis väga suurtesse ajalehtedesse murelik teade kirjastaja Vitali Haitovi tapmisest ja ikka kontekstis, et “Russian-language publisher murdered in Estonia”.

www.hotornot.com

Inimesed üle maailma panevad oma pildi Internetti üles ja teised inimesed peavad siis ütlema, kas nad on “kuumad” või “mitte”. Kümnepallisüsteemis. Pane hinne ning kohe antakse uus pilt. Ja nii lõpmatuseni.

www.theonion.com

“Microsoft patenteeris ühed ja nullid”. “Saksa noored mängivad Poola vallutamist”. “Vene televisioonis kogub populaarsust uus telemäng “Who Wants To Eat A Meal”. “Bill Clinton kohtus lipsuga mehega”. Maailma parim naljaleht The Onion ilmub igal kolmapäeval, seda ei tohi maha magada.

www.mcsweeneys.net

Kirjandus tuleb rahva sekka. Ja rahvas tunneb tema ära ja ütleb: ”Hästi kirjutavad, nagu mõned kirjanikud kohe!” Nalja saab ka.

www.google.com

Seda on Uues Meedias vähemalt kaks korda öeldud, aga et ikka kindlasti meelde jääks, kordame üle: Google on “kõige kõige kõige” otsimootor. Ja Internet Exploreri nupurea juures asuv Google Toolbar on igale vähegi tõsisele Interneti-kasutajale kohustuslik. Minge käige kohe aadressil toolbar.google.com ja installeerige see endale, siis ei pea enne iga otsingut Google’i saidile minema.

www.chickenhead.com

Ronald Reagani mälumäng, visiitkaardimäng “Valetaja”, portaal Vatikani teismelistele ning võimalus lahata rockistaar Jerry Garciat. Ja kui veel huvitav ei tundu, siis pakub Chickenhead suurepärast võimalust leida oma Windowsile unelmate taustapilt Desktop Bonanzast.

www.giftsforbirds.com

Valentinipäev, sünnipäev, jõulud, teise esimese kohtumise aastapäev, naistepäev – elu on kandnud hoolt selle eest, et mehed peavad iga natukese aja tagant naistele uue jalustrabava kingituse välja mõtlema. Poodi sisenedes peate kõigepealt ütlema, kui kalli kingituse raatsite teha, ja siis pakub sait kingid välja. Ja kõigele lisaks saab siin saidil kirja panna kõik oma kohtingud, et need meelest ära ei läheks.

www.iwantoneofthose.com

Meeste mänguasjad. See pood müüb igasuguseid tehnilisi imevidinaid, mis kuskil maailmas on välja mõeldud. Loetelu on liiga suur ja huvitav, nii et minge ja uurige ise. Aga Alien Abduction Kit kõlab küll huvitavalt, kas pole.

www.allmovie.com ja www.allmusic.com

Väga põhjalikud infokogumikud filmide ja muusika kohta. Kui film või plaat on olemas, siis on ta ka nendes saitides kirjas.

www.imdb.com

Internet Movie Database. Kes mängis 1987. aastal ”Dallases” Randyt?

www.dictionary.com

Mõnikord lihtsalt ei saa muidu, kui peab teada saama, mida tähendab “abstinence”. Milleks tuhlata paksudes tolmunud sõnaraamatutes, kui Dictionary.com on käeulatuses.

www.coolpick.com

Päeva link. Mõned siinsetest linkidest on ka Coolpick’ist pärit. Igal hommikul korra siit saidilt läbi käia ei nõua ju palju, kuid kasu võib olla suur.

www.cat-scan.com

Tõenäoliselt on raske välja mõelda midagi jaburamat kui oma kass skännerisse suruda ja saadud pilt siis Internetti üles riputada. Mõnedel inimestel, tundub, ei ole siiski midagi targemat teha. Muide, KUSKIL Interneti avarustes on ka rindade skännimise sait, aga seda otsige ise.

www.brainbench.com

Brainbenchi maaletoojad on Tehnokratt & Co, ja ilmselt teab seda linki iga kolmas netikasutaja Eestis, kuid kindluse mõttes kordame üle. Vajalik link. Eriti meeldiv on see, et umbes kuu peale testi läbimist saabub teile koju teie oskusi tõendav ilus sertifikaat, mille võite ära raamida ning uhkuseks töötuppa seinale riputada.

www.windrivers.com

Arvuti on täis igasuguseid seadmeid, mis mõnikord ei taha tööle hakata. Näiteks graafikakaart, helikaart, võrgukaart või mis iganes. Ja alati võib juhtuda, et seadmega kaasa tulnud diskett või CD on kadunud. Windrivers pakub alati kõige uuemaid draivereid igasuguste firmade toodetud igasugustele arvutiasjadele.

www.howstuffworks.com

www.kuidasseeasitoimib.ee ei vajaks ju väga põhjalikku seletamist? Kui te olete kunagi tahtnud teada, kuidas mingi asi töötab või kuidas mingit asja valmistatakse, siis see sait annab kahtlemata vastuse. Õllest laserprinteriteni.

www.abuzz.com

Abuzz kasutab ära oma liikmete teadmisi. Saadate Abuzz’i küsimuse, lehekülg edastab selle kompetentsetele liikmetele ja teie saate vastuse. Samuti võite algatada diskussioone ja õid kindel olla, et vajalike teadmistega inimesed teid huvitava küsimuse üle vaidlevad.

windowsupdate.microsoft.com

Tegelikult on hämmastav, kui palju vigu ja turvaauke Windowsites leidub. Igal juhul oleks mõistlik korra käia sellel saidil ja lasta oma Windows üle vaadata ja ära lappida. Võib juhtuda, et arvuti ei jooksegi enam nii tihti kinni ja pahad inimesed ei pääsegi enam teie failidele ligi.

www.jokewallpaper.net

“Inhell Pentagram 1.666, a devilishly fast CPU” või “Al Gore is Gorinch”. Taustapildid võivad ju naljakad olla, kaua võib Microsofti helesiniste valgete pilvekestega taevast vaadata.

www.allowe.com

Kellel Leisure Suit Larry seiklused meeles on, peab siit läbi astuma. Al Lowe on mees, tänu kellele Larry üldse ilmavalgust nägi ning peale Sierrast vallandamist on ta püsti pannud väga sisuka kodulehekülje. Muuseas saab siit endale tõmmata kõigi Larry-mängude muusika ning jupi videot Larry 8-st, mis kunagi valmis ei saanud ja kõigi Larry-mängude muusika.

www.thespark.com

Automaatne referaadi kirjutaja, sootest, isiksusetestid ja TheJesusCam. Nalja kui palju ning tegemist vähemalt kaheks päevaks.

www.adcritic.com

Kui Poola päritolu seebi- ja pesupulbrireklaamid ära tüütavad, pakub AdCritic.com vahelduseks uuemaid ja parimaid telereklaame vaadata.

www.ohmygoodness.com

E-kaardid. Punkt.

www.hell.com ja www.no-such.net

Loomingulisus või hullumeelsus, ei tea. Aga igatahes avaneb nende saitide tagant uskumatu veebisaidirägastik, kui teil veab ja oskate otsida.

www.k10k.net

Veebidisaini community. Pidevalt uuenev ilus sait viidetega kõige ilusamatele ja põnevamatele saitidele.

www.hampsterdance2.com

Kunagi oli Hampsterdance ehk ekraanitäis väikeseid hamstreid, kes jabura hamstrimuusika saatel ringi karglesid. Nüüd on Hampsterdance suurem ja parem ning ajab ikka naerma. Hea tuju pooleks päevaks on garanteeritud.

www.ryanair.com

Lennupiletid ei pea ju hingehinda maksma, näiteks Stockholmist Londonisse ja tagasi saab 1600 krooni eest, kui Ryanairi kaudu piletid hankida.

www.hot.ee/razdiray/StickFigureFight.avi

Matrix II on lõpuks ometi ilmunud!

www.jeopardy.com

Populaarne mälumäng ehk hea võimalus väärtuslike töötundide raiskamiseks. Tööandja ju ikka lubab teil Internetti enda harimiseks kasutada?

www.bartleby.com

Terved raamatud Internetis üleval, uskumatu. Kui te varem pole raamatukokku viitsinud minna, et Dostojevskiga tutvust teha, siis nüüd tuuakse ta peaaegu et koju kätte. Harige end.

www.mirreentry.com

Alati võib juhtuda, et vene ime täna teie tagahoovi kukub. Parem vaadake ette.

www.britannica.com

Encyclopedia Britannica eest ei saa midagi varjata, tema teab alati kõike.

www.sfgirl.com

“On Ventura, there she goes, she just bought some bitchen clothes, tosses her head ‘n flips her hair, she got a whole bunch of nothin’ in there.” Frank Zappa jälgedes San Francisco beibede tegemisi uurima ja kohe!

kiisu.eki.ee

Polly tahab küpsist. Keelesüntesaator, kus saab panna arvutit suvalist lauset hääldama.

www.kimble.org

Kuulsa häkkeri Kim Schmitzi sait. Nii tuleb kodulehekülgi teha, vaadake ja imestage.

www.1112.net/lastpage.html

Interneti viimane lehekülg. Nüüd pange leht käest, arvuti kinni ja minge õue mängima.