Kehtivad kindlad reeglid. Loodustooted koosnevad peamiselt taimsetest, loomsetest ja mineraalsetest ainetest, ei sisalda nahale tarbetuid sünteetilisi aroomaineid, konservante ja emulgaatoreid.

Väga oluline kosmeetilise tooraine puhul on tema kasvukeskkond. Üheks peamiseks nõudeks on saastevaba looduslik piirkond ja spetsiaalselt ettevalmistatud muld - eelnevalt jälgitakse tooraine kasvatamise ala viis aastat. Ning suur osa toote valmimisel on käsitööl.

Kindlad nõuded puudutavad ka pakendamist. Et produkt kauem säiliks, peab õhu juurdepääs olema vaid minimaalne. Säilivust aitavad tagada ka eeterlike õlide ja looduslike säilitusainete -taruvaigu või taimsete alkoholitõmmiste lisamine.

Loodustoodete pakendina eelistatakse klaasi, kuna sünteetiline materjal (plastmass)võib reageerida toimeainetega.

Looduskosmeetika on eelkõige mõeldud neile, kelle nahk on allergiline või kergesti ärrituv. Samas võib juhtuda, et ollakse allergiline just mõne looduskosmeetika tootes sisalduva taime vastu. Nii tuleb kas hoolikalt toodete etikette uurida või tooted lihtsalt omal nahal järele proovida.

Looduskosmeetikast on Eestis müügil järgmised kaubamärgid: Anna Lotan, Allison, Aldo Vandini, Australian Bodycare, Apotheker Scheller, Bionsen, Biotherm, Clinique, Escenti, Greenland, Henna, Ingli pai, L´Occitane, Logona sari, Mįtis loodussari, Natural Sea Beauty, Natural Shop, Puhas Loodus, Simple, Soneti, Weleda jpt.

Apteegikosmeetika ravib. Peale ilupoodide müüakse kosmeetikat ka apteekides – seal müüdavat nimetatakse dermakosmeetikaks (omab nii kosmeetilist kui ka ravivat toimet).

Kuna apteegiksomeetikat valmistab ravimitööstus, kehtivad ka nendele toodetele sama ranged nõuded kui medikamentidele. Kontrollitakse mitte ainult valmistoodet, vaid ka eraldi iga koostiskomponenti. Tänu sellele on allergia oht minimaalne. Apteegikosmeetika poole pöördutakse erinevate nahaprobleemide puhul just siis, kui pole abi tavalisest ega salongikosmeetikast.

Meie apteekides leidub kahte tüüpi dermakosmeetikat: ravimitelähedane, millel on ennekõige raviv toime (firmad Avéne, A-derma ja Ducray jt), ning kosmeetikalähedane, millel on pigem kosmeetiline toime (sarjad Galenic, Elancyl, Klorane, Lierac, Rene Furterer,Vichy jt).

Eespool mainitud allergiaohule lisandub veel tootja kasumiiha, mis-tõttu on paratamatu, et tarbija tähelepanu võitmiseks müüakse teinekord sama nime all ka tavakosmeetikat. Nii et pange tähele -kreemi paiknemine apteegis ei tee sellest veel puhast ja looduslikku toodet!

Kuna kvaliteetse toote valmistamine on keeruline ja aeganõudev protsess, siis ei ole ka hinnaklass just kõige odavam. See aga ei tähenda, et head asja võib vaid kalli raha eest saada, näiteks on mitmeid Eestis toodetud sarju saada üsna mõistliku hinnaga (Ingli Pai, Puhas Loodus) ja alati leiab abi kodusest majapidamisest: külmutuskapist hapukoort, toiduaine riiulilt kaerahelbeid jne.