Kunagine populaarne muusikavahetussüsteem Napster alustab legaalsena taas tööd veel selle aasta jooksul, lubab praegune omanik Roxio.

Oma kõrghetkel, 2000. aastal oli Napsteril enam kui 60 miljonit kasutajat üle maailma, kes said muusikat tasuta kopeerida ja jagada, kuni viis suurimat plaadifirmat kaebasid firma autoriõiguste seaduste rikkumise pärast kohtusse, mis viis lõpuks Napsteri kadumiseni.

Pärast seda, kui Napster mullu pankroti kuulutas, ostis suure osa selle varadest ära CD-kirjutamise tarkvara tootev Roxio ning nüüd kavatseb see firma Napsteri uuesti legaalse ja tasulise teenusena käima panna.

Roxio plaani kohaselt peaks Napsterit tasustatama iga allalaetava laulu pealt või kuumaksuga. EPL Online

Uninet on hädas traadita internetialal leviva rämpspostiga

Seoses korduvate rämpspostitustega tasuta, traadita interneti levialadest piiras Uninet sealt kirjade saatmise võimalusi, mis tavakasutajatele ei tohiks ebamugavusi tuua.

“Rämpsposti on saadetud mitmest meie – ja ilmselt mitte ainult meie – WiFi-levialast, kasutades sülearvutisse paigaldatud spetsiaalset meiliserveri tarkvara,” ütles Unineti võrgudirektor Toomas Kordemets.

Sel viisil kirjade saatmine ei ole seotud mingite olemasolevate meilipostkastide või meiliaadressidega, saatja saab näidata nende meilide puhul lähteaadressiks mida iganes, selgitas Kordemets. Konkreetselt on siiani kasutatud Unineti Cafe VS ja Coca-Cola Plaza levialasid. BNS

Internetis avati uus tasuta tööbörs

Internetis avati teisipäeval uus tasuta tööbörs hyppelaud.ee, mille eesmärgiks on pakkuda kasutajasõbralikku internetipõhist tööotsijate ja tööandjate vahelist lüli.

Hyppelaud.ee on tasuta nii tööotsijaile kui ka pakkujatele.

Hyppelaud.ee keskkonnas on tööandjatel ja personaliotsingu firmadel võimalik lisada tööpakkumisi ning tööotsijatel sisestada CV-sid.

Hyppelaud.ee arendajaks on 1K Digital. EPL Online