HP tõi novembri esimestel päevadel Eestis turule uue digiprojektori mp3130, mis kaalub vaid 1,6 kg. Sellele vaatamata võimaldab see teha väga hea kvaliteediga presentatsioone eri suurusega konverentsi- ja kontoriruumides. Eraldi soetatav lisamoodul võimaldab kiiret juhtmeta ühendust süle- ning pihuarvutitega, presentatsioonide laadimist otse projektorisse jpm. Projektori heledus on 1800 luumenit, kontrast 2000:1 ning resolutsioon 1024 x 768.

Elion ehitas wifi-võrgu Neste tanklatesse

Elion ehitas septembri- ja oktoobrikuu jooksul 29-sse Neste A24 tanklasse traadita interneti, tõstes Elioni traadita interneti levialade arvu rohkem kui kaks korda 54-le. Wifi kasutamiseks Neste tanklates on kolm võimalust, millest lihtsaim on saata lühinumbrile 13443 SMS teatega “wifi” või helistada mobiiltelefonilt samale numbrile. Päevapileti ostmine mobiiltelefoni teel maksab 22 krooni, mis lisatakse kliendi telefoniarvele. Teisteks võimalusteks on R-Kioskiga Neste tanklatest paroolkaardi ostmine ja või Elioni ja EMT ühise wifi-teenuse tellimine.

EMT avas infomenüü teenuse

EMT klientidele on avatud uus teenus – infomenüü, mille kaudu saab aktiveerida ja juhtida EMT teenuseid, nagu rahvusvahelist kõneteenust, sõbranumbrite määramist, saldoinfo vaatamist, m-parkimist jt. Samuti leiab sealt palju info- ja meelelahutusteenuseid. Infomenüü vahendusel saab ka tellida seadeid oma mobiiltelefonile, MMS ja WAP-seadete laadimine on infomenüü kaudu tasuta. Infomenüü peamiseks eeliseks see, et märksõnu ei ole vaja enam meelde jätta.

Novell omandas juhtiva Linuxi-tootja SuSE

Tuntud võrgufirma Novell teatas teisipäeval, et ostis juhtiva Linuxi-tootja, Saksamaalt pärit SuSE, makstes firma aktsiate eest 210 miljonit dollarit. SuSE teatel saab Novellist seega esimene ettevõte, mis pakub laiahaardelisi Linuxi lahendusi nii lauaarvutitele kui ka serveritele. Samuti saab Novellist ainuke tarkvarafirma, mis pakub Linuxi distributsiooni ja kogu maailmas kliendituge. SuSE eest maksab Novell 210 miljonit dollarit ning seda rahas, mitte aktsiavahetusega. EPLO