Haridusministeeriumi otsusega võivad abituriendid tuleval kevadel kohustusliku kolme riigieksami hulka valida vaid ühe võõrkeeleeksami. Varem sellist piirangut ei olnud.

Kõik eksamikorralduse muudatused on haridustöötajatega varem läbi arutatud ning määrus jõustub pärast põhikooli ja gümnaasiumi seaduse täiendamist Riigikogus.

Sel õppeaastal peavad gümnaasiumide ja kutseõppeasutuste õpilased ning eksternid oma eksamivalikud 15. jaanuariks kooli juhtkonnale teatama.

Tartu Ülikooli infopäeval kärgatab üllatuspauk

7. detsembril toimub Eesti rahvusraamatukogus Tartu Ülikooli päev, mis annab tudengiks pürgijatele teavet sisseastumistingimuste ja teaduskondade kohta.

Ülikooli Tallinna esindaja Eili Ergi sõnul peetakse rahvusraamatukogus kaks teaduskondade infotundi, milles saavad sõna kümme teaduskonda. Sisseastujate tarvis töötab fuajees ka infolaud.

Kell neli pakub teaduskeskus AHHAA üllatust, mis teeb ka pauku.

Looduse fond korraldab tasuta loengusarja

Eestimaa Looduse Fond korraldab Tallinnas rahvusraamatukogu konverentsisaalis loodushuvilistele tasuta loengusarja.

3. detsembril saab vaadata Fred Jüssi Vilsandi-teemalisi loodusfotosid ja kuulata näitleja Jaan Tätte laule. 17. detsembril räägib filmimees Rein Maran teemal “Must toonekurg ja looduse jäädvustamine filmile”.

Mõlemad loengud algavad kell 18.

Tartu Ülikool jagab tudengitele stipendiume

Täna annab Tartu Ülikooli Sihtasutus 18 üliõpilasele seitsme erineva allfondi nimelised stipendiumid kogumahus 135 500 krooni.

Suurimad, Tartu Ülikooli Raefondi 10 000-kroonised stipendiumid annab kätte linnavalitsus, kes soovib rahaliselt toetada Tartust pärit edukaid üliõpilasi.

Lisaks saavad tudengid raha ka Paul Saakpaku, August Parise ja Karl Inno stipendiumifondest.

Stipendiumid antakse üle emakeelse ülikooli 79. aastapäeva ürituste raames.

Lahked annetajad aitavad põlenud Treffneri kooli

Eraisikud on kandnud põlengus kannatada saanud Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumi toetusarvele ligi 16 000 krooni. Mitu firmat on aidanud ka koolilaudade ja tahvlite muretsemisel.

Gümnaasiumi direktori Helmer Jõgi sõnul käib õppetöö praegu põlengust puutumata jäänud osas. Kooli taastustööd on jõudnud juba nii kaugele, et direktor loodab peatselt normaalpikkusega koolitundidega taas algust teha.

Põlenud tiiva taastamise järel algab ehitustöö tulest puutumata osas.