Kampaania eesmärgiks oli hoolivate inimeste kaasabil tuua tänavatele kliimamuutuste vastu piketeerivad lumememmed. Seltskondlikus ettevõtmises valminud lumememmed tutvustasid möödujatele nii transpordi- kui energeetikaprobleeme.

Eesti Rohelise Liikumise liikme Kadri Koppeli sõnul võtsid kampaaniast osa nii lasteaia- kui koolilapsed, üliõpilased ja täiskasvanud, ametnikud ja poliitikud ning koguni lemmikloomad. Lumememmede ehitajatena andis ennast üles vähemalt 40 meeskonda üle Eesti. “Memmede arvu ennast on raske kokku arvata, kuid eks sõnum oligi olulisem kui kvantiteet,” ütles Eesti Roheline Liikumise juhatuse liige Maie Kiisel.

Piketeerivaid lumememmesid püstitati korraldajate andmetel Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares, Viljandis, Paides, Kohtla-Järvel, Haapsalus, Viimsis, Väike-Maarjas, Roelas, Võhmas, Puiatus, Koerus, Suure-Jaanis, Sadalas, Hanilas ja Kärus. Esindatud olid peaaegu kõik maakonnad, infot lumememmede ehitamise kohta ei ole korraldajatele laekunud üksnes Valga-, Põlva- ja Võrumaalt.

Kampaaniat korraldati üle Euroopa juba kolmandat aastat “Friends of the Earthi” (“Maasõbrad”) eestvõtmisel. Sel aastal võtsid memmeehitusest osa Soome, kes oli ka tänavuse ürituse initsiaator, Rootsi, Norra, Bulgaaria, Gruusia, Holland ja Eesti.

Teist aastat toimunud üle-Eestiline aktsioon näitas korraldajate sõnul, et kliimamuutused ei jäta inimesi külmaks.