Anglikaani kirik on oma 470-aastasest traditsioonist loobunud ning otsib kahe kirikuajalehe kaudu uut peapiiskoppi.

Henry VIII poolt 1534. aastal asutatud kirik otsib kandidaate Herefordi piiskopi kohale Lääne-Inglismaal. Palk on 33 000 naelsterlingit, edastas ajaleht Sunday Times kirikulehtede teateid.

Siiani on piiskopikandidaadid nimetanud spetsiaalne komitee ning kahe enim toetust kogunud kandidaadi nimed on saadetud lõpliku valiku tegemiseks peaministrile.

Herefordi piiskopikohaga käib kaasas tasuta elamu Herefordi 11. sajandist pärineva katedraali läheduses, pluss autojuht, aednik, kontoripersonal ja koht lordidekojas, lisas leht.

Saksa koolitüdrukud püstitasid lugemisrekordi

Kuus Saksa koolitüdrukut võitlesid end Guinnessi rekordiraamatusse, lugedes valju häälega kaks ja pool päeva järjest.

Kuueteistkümneaastased tüdrukud lugesid ühe prillipoe aknal katkematult 61 tundi ja 16 minutit, purustades eelmisel aastal ühe Itaalia ülikooli tudengite püstitatud Guinnessi rekordi rohkem kui seitsme tunniga.

Ürituse korraldaja Thomas Keune ütles Reutersile, et tüdrukud lugesid 1600–2000 lehekülge, mis vastab Lev Tolstoi “Sõja ja rahu” peaaegu kahekordsele mahule.

Mehed naistest paremad ostukäru lükkajad

Mehed usuvad, et on paremad ostukäru lükkajad kui naised, näitas Briti suurima toiduainete jaemüüja Tesco korraldatud küsitlus.

Üle 70 protsendi Tesco küsitlusele vastanud meestest pidas end paremaks kärutajaks, sama arvas oma soo kohta 60 protsenti naistest. Veel uuris Tesco välja, et keskmine Briti ostukäru liigub kiirusega kaks kuni viis kilomeetrit tunnis ja et keskmine ostja kärutab elu jooksul 3840 kilomeetrit.

Küsitlusele vastas 800 inimest. Uurimistulemused avaldati seoses tervisejooksu ja -kõndimise üritustesarjaga Race for Life.

Sarja eesmärgiks on koguda raha vähivastaseks võitluseks. Osaleda saavad ainult naised, ostukärusid neil üritustel ei lükata. BNS