Postijaamapäevadest on kujunenud peredele suunatud suvehooaja avaüritus, mil muuseumil on võimalus tutvustada uusi näitusi ning algavaks hooajaks kavandatud tegevusi. Muuseum asub Põlvamaal vana Tartu–Võru maantee ääres asuvas ajaloolises Varbuse hobupostijaamas kauni Tilleoru kaldal, teatas maanteemuuseum.

2007. aasta maist kuni septembri lõpuni saab maanteemuuseumis näha teemärkide näitust “Teede tähestik”, mis tutvustab kaasaegse teede märgisüsteemi kujunemist. Uue kuue saab ka muuseumi teedetehnika ekspositsioon muuseumi masinate näitusehallis.

Rõõmsaks sündmuseks on muuseumi õppeklassi valmimine. Õppeklass võimaldab palju enam tegeleda laste ja noortega, iseäranis noore liikleja kasvatusega.

Nagu varasematel aastatel, esitlevad ka sel aastal postijaama päeval Tartu ja Võru vanasõidukite klubide liikmed oma auväärseid sõidukeid. Selle aasta hitid on Venemaal Gorki autotehases valminud sõidu- ja veoautod.

Põneva teadusetendusega tuleb Varbusele Tartu füüsikute teadusbuss Suur Vanker. 2007. aasta reisiplaane tutvustab suvel Tartu–Võru postiteel tuuritav Postibuss.

Lastele on postijaama päeval palju erinevat tegevust alates autode ja postipasunate meisterdamisest kuni uute liiklusmärkide joonistamise ja jalgratta vigursõiduni. Põlva Talurahvamuuseum kutsub lapsi murule Põlvamaa täringumängu mängima. Päeva lõpetab pereviktoriin ja ühine tordisöömine.

Postijaama päeva ajakava leiab maanteemuuseumi veebilehel http://muuseum.mnt.ee.