Marilyn Manson asutas oma bändi 1989. aastal. Läbimurre saabus 1993. aastal, kui bänd sai ettepaneku olla kuulsa Nine Inch Nailsi soendajaks. Marilyn Manson on välja lasknud seitse albumit – «Portrait of an American Family» (1994), «Antichrist Superstar» (1996), «Mechanical Animals» (1998), «Holy Wood» (2000), «The Golden Age of Grotesque» (2003), «Eat Me, Drink Me» (2007) ja sellel aastal ilmunud «The High End Of Low». Bändi kogus on kaks Grammy nominatsiooni, rida autasusid telekanalilt MTV ning ajakirjadelt Billboard ja NME. Shokirokkar on müünud oma karjääri jooksul üle 44 miljoni plaadi üle maailma. Plaadid on saavutanud Ühendriikides, Kanadas ja Austraalias plaatinastaatuse.


Album «The High End Of Low » tõi fännide rõõmuks bändi tagasi ka kauaaegse kitarristi Twiggy Ramirezi, kes on andnud olulise panuse Mansoni muusikasse. Vahepeal tegutses Twiggy näiteks A Perfect Circle bassimehena, aitas produtseerida Nine Inch Nailsi albumeid «With Teeth» ja «Year Zero» ja tegi koos Queens of the Stone Age ninamehe Josh Hommega projekti The Desert Sessions.


Marilyn Mansoni lood on sama shokeerivad kui tema isik ise ning on jätnud püsiva märgi rokkmuusika ajalukku. Kui vaid nimetada mõned suurimad hitid: «The Beautiful People», «The Dope Show», «Rock Is Dead», «Disposable Teens», «The Fight Song», «Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)». Marilyn Manson ei jätnud tähelepanuta ka teiste tuntud ansamblite loomingut – Eurythmicsi «Sweet Dreams», Soft Celli «Tainted Love» ja Depeche Mode’i «Personal Jesus» kaverid on pürginud paljude maade edetabelitesse.


Marilyn Mansoni looming on korduvalt vaidlusi põhjustanud. Näiteks 1997. aastal toimus Ameerika senatis istung kaasaegse kultuuri mõjudest noortele, kus põhiteemaks oli arutelu bändi muusika üle. «Minu laulud on sellest, mis meid kõiki ümbritseb,» kommenteerib 40-aastane Marilyn Manson (sündinud Brian Hugh Warner). «Aga mõned inimesed on hirmunud – neile ei meeldi see, kuidas mina ümbritsevat vastu võtan. Ja mida ma ka ei teeks, eeldan ma, et see kutsuks esile elavad vaidlused. Siiski on kõik see minu provokatiivse imidzhi ja stiiliga kaasaskäiv osa ning see saadab alati mind ja minu loomingut.» Muusiku sõnul ühendas ta oma nimes kaks poolust: heleda – näitlejanna Marilyn Monroe ja tumeda – kurjategija Charles Mansoni, et näidata peent piiri, mis lahutab inimese elus suurepärast ja õudset, geniaalsust ja hullumeelsust.


Marilyn Manson on varem esinenud Baltikumis kaks korda – 2003. aastal Vilniuses ning 2007. aastal Tallinnas, Saku Suurhallis. 15. novembri kontsert Riias Arena Rigal saab artisti jaoks olema esimene kord esineda Lätis ning on samas uue maailmaturnee ainsaks showks Baltimaades.


Piletid Marilyn Mansoni Riia kontserdile tulevad vabamüüki esmaspäeval, 21. septembri hommikul kell 10.00 piletimüügifirma TICKETPRO online-süsteemis aadressil www.ticketpro.ee.