Ventspilsi võistlusel tassis Murumets noorima osavõtjana kahte 140-kilost kohvrit 71 meetrit, tõstis Opel Astra 20 korda otsapidi õhku, hoidis 33 sekundit 15-kiloseid kettaid sirgelt kõrvale sirutatud käte otsas ja teenis seega kolm alavõitu kuuest. Ta ebaõnnestus 120-kilose palgi surumises, kus jagas 5.-7. kohta ja jäi ühe punktiga teiseks.

Noormehe eesmärk tulevikuks on ikkagi maailma tugevaima mehe võistlustele pääseda, võistlusi peetakse igal sügisel. “Talviti teen Reval spordi jõusaalis harjutusi, suvel püüan teha samu alasid, mis võistlustel,” kirjeldab Murumets rammumehe argipäeva. Harjutamiseks vajalikke vahendeid pakkus talle kuni lõpetamiseni sisekaitseakadeemia, nüüd töötab noormees esimest nädalat Tallinnas märulipolitseis. “Ametis on treenitusest kindlasti otseselt kasu, meil on seal tõstjaid, jooksjaid, poksijaid, maadlejaid,” räägib Murumets. “Kuigi ideaalne oleks, et ma ei peaks tööl käima ja saaks profisportlasena ainult trenni teha.”

Jõusaalis hakkas “Muru” hüüdmine kandev noormees käima 15-aastaselt, saades innustust Arnold Schwarzeneggeri ekraaniseiklustest. 20-aastaselt käis noormees juba esimest korda Põlvas rammumehe võistlustel, võitis need ära ja hakkas edaspidi spetsiaalselt rammumehe võistlusteks treenima. “Kasvasin üles Ahjal, kus ei olnud kedagi, kes oleks mõne päris spordiala juurde suunanud,” kahetseb ta. “Eelduste poolest oleksin võinud maadlust või mida iganes teha, maadlemine on ikka olümpiaala, rammumehe võistlused teatavasti mitte,” nendib 188 cm pikkune ja 123 kg kaaluv jõumees.

Varem on eestlastest maailma tugevaima mehe võistlusele pääsenud Aap Uspenski ja Kanadas elav väliseestlane Paul Lepik. “Viimasel ajal on raskejõustik Eestis tahaplaanile jäänud ja toetajaid on raske leida,” ütleb Murumets. “Kuigi legendaarsete Georg Lurichi ja Georg Hackenschmidti jälgedes võiks raskejõustik Eestis au sees olla, Skandinaavias, USA-s ja ka Leedus on rammumeeste võistlused väga populaarsed.”

Potentsiaalsed toetajad leiavad Murumetsa kohta infot tema kodulehelt www.zone.ee/ murumets

Vaata ka