Juba nimi sektsioonkapp hirmutab inimesi, tuues valusa mälestusena meelde ka kõik muud nõukogude-aegsed piirangud ja valikuvabaduse puudumise. “Valmissektsioone, sellistena nagu neid kunagi mõisteti, enam peaaegu polegi,” ütleb ta.

Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonnajuhataja Toivo Raidmetsa sõnul ei saa öelda, et sektsioonkapid oleksid moest läinud. “Kõik, mis on tarvilik, on ilus. Ei saa nii olla, et mingi asi ainult oma nime või tüübi pärast kuhugi ei sobi,” ütleb Raidmets. Väljanägemiselt vananenud sektsioonkapi soovitab ta üle värvida ja väikeste täiendustega modernsemaks kujundada. Salum soovitab erinevaid kappe ja riiuleid nii palju kui võimalik vältida ja need seintesse peita. “Lahtised riiulid mõjuvad kuidagi segamini olevate ja tolmu koguvatena,” usub ta.

Praktiline kapp seinas

Salum lisab, et seinakapid aitavad raha kokku hoida. Sel juhul ei tule välja ehitada tervet kappi, vaid ainult liuguksed. Populaarsele seina ehitatud riiulite ja kappide lahendusele peab mõtlema õige varakult – korteri projekteerimis- ja ehitamisstaadiumis. Kui õige aeg maha magatakse, on kallis midagi muuta.