(1991) peetakse albumiks, mis on mõjutanud oluliselt Suurbritannia muusikalist suunda. Lugu « Unfinished Sympathy» kuulub kriitikute ja pressi arvates seniajani UK kõigi aegade kümne parima loo hulka.


Oma karjääri jooksul on Massive Attack teinud aktiivselt koostööd paljude kuulsate muusikutega - sealhulgas Tricky,Shara Nelsoni, Portisheadi, Liz Fraseri, Sinead O’Connori, Mos Defi, Damon Albarni, Horace Andy ja Madonnaga. Bändi lood on kõlanud erinevates teleshowdes, seriaalides ja filmides nagu «The Matrix », «The Jackal», «I AmLegend», « Go», « Blade 2 », «The West Wing », «Danny the Dog» ja « Prison Break». Massive Attack on pälvinud BRIT Awardi «Best Dance Act» ja ajakirja NME «Godlike Genius Award» auhindu. 

Peale muusikaga tegelemise osaleb Massive Attack aktiivselt ka poliitilises ja ühiskondlikus elus, olles sõjavastase liikumise liige ja tehes koostööd Punase Risti, sõjavastase organisatsiooni Stop the War Coalition, Briti heategevusorganisatsiooni Oxfam ja Palestiina lasteabi fondi Hoping Foundationiga. 

Sel aastal valiti Massive Attack Londonis toimuva muusika- ja kunstifestivali Meltdown kuraatoriks. Nii sai ansamblist esimene bänd-kuraator selle unikaalse festivali 15-aastase ajaloo jooksul (varem on festivali kureerinud näiteks Elvis Costello, Nick Cave, David Bowie, Morrissey, Patti Smith, Jarvis Cocker ja teised kuulsad muusikategelased). Massive Attacki ideoloogilise juhi Robert Del Naja sõnul avaneb võimalus oma unistuste festival läbi viia vaid kord elus: «Me soovime, et tänavusel festivalil oleks ka poliitiline pool, mis peegeldaks meie mõjusid ja kinnisideid. Meie eesmärk on muuta festival põnevamaks huvitavate koostööprojektidega,  millest osad on üllatavad ja teised ülimalt loogilised».

Piletid Massive Attacki kontserdile Saku Suurhallis tulevad müügile kõikides Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval, 24. märtsil kell 10:00. FBI ConcertClubi liikmed (www.fbi.ee) saavad pileteid osta reedest, 21. märtsist.