Kalinkin kritiseerib teravalt kellegi prantsuse lütseumi direktori seisukohta: “Üllatas prantsuse lütseumi direktor. Ta peab õigeks humanitaarainete õpetamise eesti keelele üleviimist, kuna nende kaudu liigub riigi ideoloogia. See on ju lausa mingi stalinist…” hüüatab Vladimir Kalinkin. Jutt on ilmselt Lauri Leesist.

Teisipäevane Vesti Dnja avaldas artikli pealkirjaga “Riik tahab, et me sureksime kiiremini”. Silmas peetakse Eesti riiki ja jutt on TsŠernobõli katastroofi likvideerijate Narva liidu ja Narva linnavolikogu keskkonnakomisjoni ühisistungi järeldustest. Vastavalt represseeritute kohta käivale seadusele on kõik Eestis elavad tsŠernobõllased jagatud esimese ja teise sordi kodanikeks. Õigusjärgsed kodanikud saavad kompensatsioone, tasuta ravi sanatooriumides ja hambaarsti juures, on teisigi soodustusi, kuid naturaliseeritud kodanikud ja halli passiga inimesed, ka Eestis alaliselt elavad venemaalased ei saa Eestilt toetust.

Kolmapäevane Moskovski Komsomolets Estonia kirjutab sellest, et juubilar Vladimir ZŠirinovski ei jõudnudki meie Andrei Zarenkovit ära oodata. Eesti konstitutsioonipartei esimees ja kuulsaim fasŠismi vastu võitleja Eestis oli teisipäevaks kutsutud Kremlis toimunud pidustustele, kuid murdis jalaluu.

“Nüüd hoian jalga padjal, kuid 9. maiks hakkan kõndima, sest tulevad ju üritused,” ütles ta, selgitades, et Žirinovski kutsus enda juurde Venemaa patrioote ja sõpru kogu maailmast.

Aleksandr Ikonnikov kirjutab samas lehes juba tuntud asjast: Jaanilinnas peeti kinni Venemaa kodanik, kes tahtis Eestisse tuua Hitleri “Mein Kampfi”. Kolleeg naljatab sellega seoses vägagi traditsiooniliselt – see mees sõitis metsa ja võttis oma puud kaasa