„Let’s Dance” (1983, samanimeliselt albumilt) on siiani Bowie (kommerts)edukaim lugu, see oli ka tema ainuke singel, mis on vallutanud edetabelid mõlemal pool Atlandi ookeani – kolm nädalat püsis see Briti topis ja oli tema esimene singel, mis jõudis USA Billboardi esikohale. Albumil enam kui seitse ja pool minutit vältaval lool (mis singli jaoks tehti pea poole võrra lühemaks) on selgelt tunda produtsendi käekirja. Nile Rogers töötas teatavasti ka ehtsa tantsubändiga Chic ning ilmselt seetõttu ei ühinenud Bowie üleüldise mässuga 1980ndate tantsumuusika vastu, vaid liitus selle skenega. Tantsuline lugu võitis talle uut publikut noorte seas.

Lugu on kaverdanud näiteks The Futureheads, Sophie-Ellis Bexter, Smashing Pumpkins ja paljud teised ning loo sämpleid on kasutanud nii P. Diddy („Been Around the World”) ja Craig David („Hot Stuff”).

Laulu video kujutab Austraalia aborigeenipaari kohanemisraskusi suurlinna Sydney lääneliku maailma konventsioonidega.


„Dancing with Myself” on tegelikult Briti popiliku punkrokkbändi Generation X (hiljem lihtsalt Gen X) üks edukamaid lugusid. Gen X, kuhu kuulusid Billy Idol, Tony James ja John Towe, läks 1981. aastal laiali ning Billy Idol pani samal aastal loo edukalt oma esimesele sooloalbumile. Tõsi küll, ta vähendas võimsat kitarri ja bassi ning pungist sai poplaul. Poplaul, mis väidetavalt räägib masturbeerimisest… Kuuldavasti sai Billy Idol inspiratsiooni Aasia ööklubis nähtud omaette tantsivatest noortest. Ja muide, video on teinud filmi „Texas Chainsaw Massacre” režissöör.

Lugu on kaverdanud muu hulgas Blink-182, Nouvelel Vague, The Donnas, Green Day ja Eläkeläiset.

 

Prantsuse DJ-duo singel „D.A.N.C.E.” on pühendatud Michael Jacksonile! Suured popkuninga fännid Gaspard Augé ja Xavier de Rosnay on sellesse laulu põiminud viiteid Jacksoni lauludele, näiteks „Pretty Young Thing” (laulus P.Y.T.), „Working Day and Night”, „Black or White” ja „Whatever Happens” ning Jackson Five’i loole „ABC”. Justice, mis on teinud remikse paljudele staaridele nagu Britney Spears, NERD, Fat Boy Slim ja Daft Punk, lasi selle loo vokaali laulda Londoni Noorte Muusikute fondi kooril.

„D.A.N.C.E.”, mille video on teinud duo Jonas & François ning animaatoritetiim So Me, kandideeris MTV Euroopa Muusikaauhindadel parima video preemiale ning võitis „Video Star” auhinna. Samuti on see video Grammy nominent. Eelmine kord, kui Justice video auhinna võitis (eelmine MTV EMA), hüppas lavale Kanye West ja hakkas vaidlema, et hoopis tema oleks pidanud selle auhinna saama.

 

Mis on aga selle loo tõeline väärtus on John Travolta tantsunumber filmis, mis tegi temast tõelise kuulsuse.

 

„Dancing in the Dark” oli viimane lugu, mille Springsteen kirjutas albumi „Born in the U.S.A.” jaoks, seda suuresti mänedžeri Jon Landau nõudmisel (ta leidis, et kaks aasta tagasi kirjutatud lood ei kõlvanud esiksingliks), mistõttu laulu sõnad ka veidike kibestunud on. Ja ometi sai sellest Springsteeni üks edukamaid laule, mis o nmuuhulgas võitnud Grammy, valitud 1985. aasta lauluks ning kaasatud Rock’n’Roll Hall of Fame’i nimekirja lugudest, mis on oluliselt mõjutanud rokkmuusikat.

Brian DePalma tehtud video on avastatud kontserdist, kus Springsteen tõmbab lõpus fänni lavale ning tantsib temaga. See fänn on näitlejanna Courtney Cox, kellele pakuti tänu sellele rolli sarjadesse „Misfits of Science” ja „Family Ties” ning hiljem hittseriaali „Sõbrad”. Springsteeni ja Coxi tants inspireeris 1990ndate sarja „Fresh Prince of Bel-Air” (Will Smithiga peaosas) kuulsat Carltoni tantsu (mida teavad vist kõik täisealised ameeriklased).

Kui Courtney Cox oli jutusaate Saturday Night Live saatejuht, siis tuli koomik ja näitleja Adam Sandler saatesse kitsastes teksades ja lõigutud valges särgis, tantsides ja lauldes „Dancing in the Darki”.

 

Kahjuks pidi topis välja jääma palju häid tantsimisest rääkivaid laule. Nagu näiteks The Ramonesi „Do You Wanna Dance” (mis on tegelikult originaalis Bobby Freemani hitt). Ramones esitas seda filmis „Rock’n’Roll High-School”, kus nad tulid õela direktori käest päästma rokkmuusika lembeseid õpilasi, said kooli auõpilasteks ning üritasid päästa hunnikut rokiplaate tule käest.

Lisaks neile on ju veel sellised laulud nagu Fall Out Boy „Dance, Dance”, Tina Turneri „Private Dancer”, Arctic Monkeysi „I Bet That You Look Good on the Dancefloor” ning palju teisi.