Lõuna Hirvepargis
Kosutavaks kõhutäiteks ei ole kesklinnas keeruline leida sobivat paika. Esimesed kevademärgid suisa meelitavad leidma piknikukohta pargis. Söögiisule mõjub küll mõnevõrra peletavalt siin-seal vedelevad koera väljaheiteid, mistõttu puhtama piknikupaiga leidmine võtab arvatust pikema aja. Lõpuks õnnestub Päevalehe ekspertgrupil leida sobilik puualune koht, kuhu saab piknikulina laotada.
Piknikukorvi sisu on valitud, arvestades sööjate elustiili, sisaldades puuvilju, köögiviljamahla, värsket salatit ja võileibu. Kiire, lihtne ja tervislik. Kuid ka pisike patustamine on omal kohal: viini lootsikud kirsimoosiga viivad lihtsalt keele alla.

Kohting katusel
Vanalinna katuseid mööda kõndima Eesti Päevaleht piknikuseltskonda ei saatnud. Katus olgu oma ja tuntud. Kel soovi närvekõditavat seikluslikku söömaaega ette võtta, peab arvestama, et toidud olgu lihtsad ja ühes tükis. Korvi asemel võiks kasutada seljakotti. Piisavalt romantiliseks paigaks soovitame kohtamispaigana katust ning vältida võiks suuremat seltskonda.

Öine piknik sadamas
Soojalt riidesse ja sammud linnahalli suunas. Loomulikult öösel, kui sadamatuled säravad ja meri sillerdab silmipimestavalt kaunilt. Linnahalli katus sobib einestamiseks väikese seltskonnaga. Jõudnud üles, leiab seltskond eest just kui pikniku pidamiseks mõeldud trepimademed suunaga merele.

Puhkus Tabasalu looduspargis
Tabasalu pankranniku ja uute villade vahel on peidus kena looduspark, mis püüab pilku liigirikkuse ja lummava merevaatega.
Endisest nn pätipargist (nagu rahvas seda vanasti kutsus) rajati mõnus sportimis- ja puhkeala. Juba üheksa aastat vookleb mööda parki Inglise miili terviserada. Samas kõrval saab maastikurattaga trenni teha või vaiksel sõidul loodust nautida ja mereõhku hingata. Kuid mis peamine – Tabasalu looduspark on ümbruskonna inimeste ja pealinlaste armastatud piknikukoht. Sinna on rajatud grillimiskohad pakkude ja mõne puitlauaga. Kahjuks on need sageli erinevate seltskondade poolt juba hõivatud. Seega tasub piknikule sõites kaasa haarata tekk või padi ning heita külili suurele niidule või puudesalusse. Tuleb vaid jälgida, et mänguhoos lapsed või mõni napsitanud sõber ei jookseks 30 meetri kõrguselt pangalt otse merre. Vaade pangalt on tõeliselt lummav, lisaks kevadised liblikad ja tärkavad pungad.
Kuidas sinna sõita? Kui olete auto või rattaga jõudnud Tabasalu säästumarketini, siis sada või veidi rohkem meetrit edasi, punase tornmaja vastas, keerab tee paremale. Sealt otse edasi sõites on parkla ja ka konteiner, kuhu saab prügi jätta.

Piknik Keila-Joal ja Lohusalus
Mööda põhjarannikut Paldiski poole sõites jääb teele mitu ilusat piknikukohta, mille väärtustamise ja korrashoiu eest hoolitseb RMK. Näiteks Lohusalu lahe ääres asub Meremõisa telkimisala. Tolmune kruusatee viib teid otse mere äärde. Ilus rannamännik ja liivane mererand pakuvad pärast väsitavat tööpäeva mõnusat lõõgastust. RMK on sinna rajanud neli lõkkekohta ja paar piknikulauda. Liival lebamist ja söömist häirivad suured sipelgakogukonnad.
Üks selle kandi vaatamisväärsusi on kindlasti Keila jõe juga koos oma pargiga. Enne piknikut saab matkata neljakilomeetrisel loodusrajal ja imetleda joa kohinat. Samasse piirkonda jääb veel kauni ranna-äärse männikuga Keila-Joa rand ja sealt edasi sõites mitme looduslikult kauni kohaga Paldiski ümbrus ja pankrannik.

Loomaaias ilma lemmikloomadeta
Loomaaed pakub piknikukohti nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Loomaaia peaaedniku Hannes Maripuu sõnul võivad pered loomaaia ükskõik millisel muruplatsil maha istuda ja piknikku pidada. Kui aga grillida soovitakse, peab sellest loomaaiale ette teatama. Rebasemäel, tammesalus ja linnutiikide juures on lauad-toolid mõnusaks äraolemiseks. “Meie jaoks on oluline, et inimesed oma prügi selleks ettenähtud prügikastidesse paneksid,” rõhutab Maripuu ning lisab, et kahjuks ei tohi territooriumile kaasa võtta ei lemmikloomi ega jalgrattaid. Kuni kahetunnise pikniku eest piknikukohas peab täiskasvanu maksma 80 krooni ning kooliõpilased ja pensionärid 15 krooni. Samuti peab iga külastaja ostma loomaaia sissepääsupileti.

Nõmme mändide all
Nõmme parim piknikupaik on kindlasti 19. sajandi lõpus rajatud Glehni park, mida Nõmme elanikud ise ka “roheliseks südameks” kutsuvad. Männimetsa, sambla ja kanarbikuga kaetud ala on igal aastaajal ilus ning lausa kutsub piknikulina laiali laotama.  Kevadel kasvavad puude all lõhnavad maikellukesed, hiljem võib kaldapealselt mustikaid, pohli ja jõhvikaid noppida. Sügise saabudes kerkivad puude alla aga pilvikud ja riisikad, sirmikutest rääkimata. Vahel võib ka mõni julge orav oma kahara saba piknikulinale laotada või isepäine siil seltskonda uudistama tulla. Glehni pargis on ka rohkesti vaatamisväärsusi: suursugune Glehni loss, Kalevipoja kuju, krokodill, palmimaja ja tähetorn. Pärast piknikut võiks aga Glehni pargi treppidest alla kõndida ning vabaõhubasseinide juures jalutada.

Perega Viimsi mõisa pargis
Viimsis asuv Laidoneri park ehk Viimsi mõisa park on täis mõnusaid paiku, kus oma tekike maha laotada ja toidukraam korvist välja laduda, et linnulaulu ja head seltskonda nautida. Hea õnne korral võib siin jäneseidki kohata. See ilusa ilmaga üsnagi rahvarohke park sobib rohkem suurema seltskonnaga istumiseks.

Retk Kuradikoopasse
Kes kõrvalisi pilke väga ei soovi, aga on valmis piknikupaika jõudmiseks pisut ronima, võtab ette põneva retke Kuradikoopasse, mis kohalike seas on tuntud ka Karukoopa nime all. Kuradikoobas asub Viimsi tuletorni lähedal liivakivi astangu sees. See on kahest otsast avatud kaarekujuline 18 meetrit pikk tunnel, mida Randvere teed mööda sõites peab hoolega otsima, sest tee äärest koobast ei näe.
Vinna aga toidukraam ja termos seljakotis mäest üles ja piknikuteki võid laotada kas koopa suu ette või suisa koopa sisse. Väike närvikõdi koopa sees kuulub ikka erutava pikniku juurde. Eriti mõnus on sinna tuule eest varjule pugeda. Et tegu on looduskaitse all oleva objektiga, peab hoolega vaatama, et endast jälgi maha ei jätaks. Järgmisel tulijal peab ju seda koobast avastades olema sama põnev. See paik sobib seiklusjanulistele piknikupidajatele.

Militaarne piknik
Militaarse ja pisut kõheda atmosfääriga pikniku saab korraldada Rohuneeme endise sõjaväeosa territooriumil, raketiangaari ees oleva betoonist pommipesa veerel. Metsatukast seda õiget kohta otsides kulub just nii palju aega, et pikniku salarelv – tühi kõht – märguandena tööle hakkaks.

Romantiline paik mere ääres
Viimsi poolsaare tipus mere ääres on väike Kelvingi küla, kust läbi jalutades jõuab mõnusate piknikuplatsideni. Nagu ka Rohuneeme tipus, sobib metsatuka sees asuv RMK piknikuplats hästi perega väljas einestamiseks. Muuhulgas on see ka lindude rände kogunemispaik ja hea õnne korral võib seal, eriti hommikuti päiksetõusu ajal, vaadelda parvedena saabuvaid rändlinde.
Haabneeme rannas, alates muulist kuni liivaranna lõpuni, on kõrkjate vahel romantilise piknikuplatsi tekitamiseks kõik eeldused olemas. Rannas peesitada on veel vara, aga õues einestada just sobiv aeg, mis võib tähendada ka õhtust mererannas luidete vahel istumist. Romantika otsijatele on see justkui loodud.
Viimsi Vabaõhumuuseumi territoorium on piknikupidajale tasuta ja kui on tuulevaikne, võib istuda hoopis muuseumi taga kivises rannasopis, kust leiab rohkelt avara vaatega kohti. Vihmakartuses võib kaasa võtta vihmavarju. Mäletad, kui lahe oli lapsepõlves vihmaga rannas jalutada?

Õdus pesa Pirita jõekäärus
Pirita jõekäärus on rohkelt käänakuid, kus õdus piknikupesa üles seada. Samuti võib end istuma sättida Pirita kloostri müüride vahele. Kloostri territooriumile sisenemiseks tuleb küll pilet lunastada, aga sealne atmosfäär on seda väärt.


Soolased piknikupirukad
Vaja läheb:
4 dl nisujahu
pakk taluvõid
2 munakollast
näpuotsaga soola
100 g sinihallitusjuustu
200 g sulatatud juustu
tomat
paprika
2 muna
1,5 dl koort
riivitud muskaatpähklit
maitsestamiseks soola ja pipart

Valmistamiseks:
Näpi jahu ja või, lisa munakollased ja sool. Sega ühtlaseks ja pane tainas pooleks tunniks külma. Seejärel rulli tainas õhukeseks kettaks, pane sobiva läbimõõduga vormi ning vajuta põhja ja äärte külge. Torka kahvliga augud. Murenda sinihallitusjuustust väikesed tükid ja sega sulatatud juustuga. Lõika seemnetest puhastatud paprika väikesteks tükkideks ja sega juustumassi hulka. Tõsta tainale ja kata tomativiiludega. Vahusta munad ja koor ning maitsesta riivitud muskaatpähkli, soola ja pipraga. Vala vormi ja pane 200-kraadisesse ahju 40 – 50 minutiks küpsema. Jahuta ja lõika sobivad tükid piknikule kaasapakkimiseks.

Piknikukorvi pane: salvrätte, piknikutekike, pleedid, kohvitermos ja topsid, vahuveini või siidrit, laste ja autojuhtide jaoks õunamahla, küpseta kaasa karbitäis lusikapannkooke, mida sõrmede vahelt on mõnus ühe ampsuga suhu pista, enne topsist lusikaga maasikamoosi peale tõstes.