Näiteks kallite ravimite kasutajatele või kroonilistele haigetele, kes peavad arstimeid tarvitama pikka aega või kelle raviskeemis on kallid ravimid.

Täiendavat ravimihüvitist maksab haigekassa siis, kui inimene on ostnud soodusravimeid rohkem kui 6000 krooni eest kalendriaastas. Täiendavat ravimihüvitist arvutatakse kalendriaastas soodusravimitele kulutatud summast, millest lahutatakse inimese omaosalus ja ravimi hinnaosa, mis ületab piir- või hinnakokkuleppe hinda. NB! Hüvitist arvestades ei võeta arvesse käsimüügiravimitele ja soodustuseta retseptiravimitele tehtud rahalisi kulutusi.

Mida teha täiendava ravimihüvitise saamiseks?

Täiendava ravimihüvitise taotlemiseks peab kindlustatud isik või tema seaduslik esindaja haigekassale ühel korral esitama vastava avalduse. Edasi peab haigekassa ise ravimikulude üle arvestust ja mingeid ostutšekke, korduvaid avaldusi vms esitama ei pea.

• NB! Kui isiku- või pangaandmed muutuvad, tuleb haigekassat sellest teavitada.

Avalduse saab esitada riigiportaali eesti.ee kaudu, saata posti teel haigekassa klienditeenindus-büroosse, tuua ise klienditeenindusbüroosse või saata digitaalselt allkirjastatuna e-posti teel. Täiendava ravimihüvitise taotlemise avalduse blankett on saadaval haigekassa klienditeenindus-büroodes, Eesti Posti kontorites ja haigekassa kodulehel. Kui avalduse esitab kindlustatu seaduslik esindaja, peab ta avaldusele lisama koopia esindusõigust tõendavast dokumendist.

• Hüvitis kantakse pangakontole 25. aprilliks, 25. juuliks, 25. oktoobriks ja 25. jaanuariks.