•• Esimene väljend tuleb itaalia keelest, teine prantsuse keelest.

•• Kohvijookideks kasutatav kohv ja valmistamismeetod on caffe lattel ja café au lait´l aga erisugused, mistõttu on ka valmisjookide maitsed väga erinevad. Caffe latted valmistatakse espressokohvist espressomeetodil, café au lait’d aga väga tumeda röstiga kannukohvist kannumeetodil.

Café au lait’ on pärit Prantsusmaalt

•• Café au lait’d valmistatakse kannukohvist ja kuumutatud piimast.

•• Kohvi võib valmistada filterkannu või presskannumeetodil ning piim tuleks kuumutada kas elektri- või gaasipliidil.

•• Efektseim viis serveerimiseks on panna kohv ja piim eraldi anumatesse ning seejärel valada need kliendi silme ees ca 0,5 l suurusesse piaali.

•• Café au lait’ valmistamismeetod on pärit Prantsusmaalt.

Latte on pärit Itaaliast

•• Kui räägime espresso valmistamismeetodist, mille sünnimaa on Itaalia, siis mõtleme caffe latted.

•• Klassikaline caffe latte koosneb espressost ja kuumutatud piimast.

•• Kohvi võib kaunistada ka väikese koguse piimavahuga, mis ühtlasi aitab säilitada joogi tempera-tuuri.

•• Kui latte peal on suurem kogus piimavahtu, kannab see juba teist nimetust – latte macchiato v latteccino.

•• Et caffe latte sõbrad armastavad enamasti latte macchiatot e rohke piimavahuga latted, tasub baristal enne joogi valmistamist alati kliendi käest küsida, millist jooki ta täpselt soovib. Sellega saab barista näidata ka oma professionaalsust.