Esmaspäevast saab hanza.neti WAP-versiooni kasutades teha kõiki Eesti-siseseid makseid, seni oli läbi mobiiltelefoni võimalik teha vaid eelnevalt määratud makseid.

Hanza.neti WAP-versiooni saavad kasutada EMT kliendid, kel on WAP-funktsiooniga mobiiltelefon.

Hanza.neti WAP-versiooni veidi rohkem kui aastase turuloleku ajal on ennast selle kasutajaks registreerinud 10.952 klienti.

Hansapanga internetipangal hanza.netil oli septembri alguse seisuga ligi 274 000 klienti.

BNS

Töötajad jooksevad Intelist minema

Intel kavatseb kulude kokkuhoidmiseks koondada Iirimaalt 174 inimest ja pakkus töötajatele välja võimaluse vabatahtlikult kompensatsiooni eest lahkuda, kuid avaldusi Intelist ära minemiseks tuli ligi 900.

Inteli juhid on kasutanud juba võimalust ning umbes pool töölt ära minna soovinud seltskonnast ehk üle 400 inimese juba koondanud.

Inteli Iirimaa tehas on juba mõnda aega töötanud ainult viiendiku võimsusega, sest viimase poole aasta jooksul on protsessorite nõudlus langenud. Samas loodab firma aga oma uue Pentium 4 peale, mis peaks tootmisele jälle elu sisse puhuma.

The Register

IBM Microdrive odavnes

IBM alandas oma kaasaskantav kõvaketta Microdrive hindu kuni kolmandiku võrra, mis omakorda peaks odavamaks tegema seda kasutavate MP3-mängijate ja digitaalsete kaamerate hinnad.

1GB Microdrive maksab nüüd 379 dollarit ehk 6600 krooni, 512 MB 259 dollarit ehk 4500 krooni ning 340 MB 199 dollarit ehk 3500 krooni.

IBM pressiesindaja Michael Kuptz põhjendas hinnalangust asjaoluga, et järjest enam firmasid on hakanud Microdrive’i oma toodangus kasutama ning suureneva tarnimise tõttu saab IBM kõvaketaste hindu alandada.

Mäluturu uurija Web-Feet Researchi analüütik Alan Niebel ütles, et nüüd on Microdrive’i megabait odavam kui flash-mälu, näiteks SmartMedia, Memory Sticki või CompactFlashi megabaidi hind.

Cnet News

Gateway tõmbub Euroopast eemale

Esmaspäeval kinnitas USA üks suuremaid arvutivalmistajaid Gateway, et majandusliku madalseisu tõttu sulgeb kõik oma operatsioonid Inglismaal ja Iirimaal.

Hiljuti lõpetas Gateway tegevuse ka Aasias.

Pühapäevast alates tegutseb Gateway ainult USA turul, kui välja arvata Prantsusmaa, kus firma oma osakondade sulgemise üle konsultatsioone peab.

Euroopast lahkumine tähendab 1100 inimese koondamist.

Gateway kavatseb kulude kokku hoidmiseks koondada neljandiku oma töötajatest ning keskenduda ainult USA turule.

Cnet News