Mudelit Nokia 7700 eelistab firma ise kutsuda mobiiltelefoni asemel sideseadmeks (media device). Seadmel on suur puutetundlik ekraan, kirjutamispulk ja palju muid pihuarvutile omaseid jooni. Telefoniga saab edukalt surfata internetis ja lugeda e-kirju. Loomulikult saab kuulata muusikat ja vaadata fotosid ja videoid, näiteks Movie Channeli kaudu uute filmide treilereid. Telefonil on sisseehitatud VGA-kaamera, FM-raadio, multimeediasõnumite (heli ja pildiga sõnumite) tugi, samuti ka täisvarustus infohaldamis- ja ajaplaneerimisvõimalusi.

Asjatundjad liigitavad telefoni osalt Nokia 9000 seeria järeltulijaks, osalt Sony-Ericsson P800 jäljendajaks ja osalt pihuarvutiks, mille peamiseks puudujäägiks on olematu Wifi-tugi.

Pihuarvutite valdkonda tungides hakkab Nokia kõigutama kahe suure – Microsofti PocketPC ja Palmi positsioone, konkurentsi suurenemine aga tähendab tõenäoliselt paremaid pihuarvuteid ja soodsamaid hindu.

Ekraan on võimas

Nokia asepresidendi Ilkka Raiskise sõnul on telefon mõeldud neile, kes tahavad pidevalt asjadega kursis olla, samas ka meelt lahutada. “Muljetavaldav värviline puutetundlik ekraan ja suur valik mobiilse ühenduse võimalusi kindlustavad, et tarbijal on kiire juurdepääs meediakanalitele. Kasutajad saavad luua ka omaenda multimeediat teistega jagamiseks,” ütles Raiskinen.

640 x 320 resolutsiooni ja 65 536 värviga puutetundlik ekraan on märkimisväärne saavutus isegi puhtatõuliste pihuarvutite hulgas. Veebis surfamine on lihtne, sest suur osa tänaseid veebisaite on loodud laiusega 800 pikselit, mõned suudavad end kohandada ka väiksemaks. Kui ekraani laius on 640, on näha enamik saidist. Reeglina on korraga nägemist vajav osa saidist ka 800 pikselist väiksem, sest saidi servades on tulbad. Külgedele või üles-alla saab liikuda ekraani kerides.

Kalendrisse, telefoniraamatusse või märkmikusse saab teksti lisada kas kirjutamispulgaga ekraanile kuvatavat klaviatuuri vajutades või pulgaga ekraanile kirjutades, viimasel juhul hakkab toimima käekirja äratundev funktsioon. Samamoodi võib kirjutada e-kirja või tekstidokumendi.

Telefonil on 64 MB sisseehitatud mälu ja pesa mälu lisamiseks, mis võimaldab salvestada ka mahu poolest nõudlikku videot, rääkimata muusikast või tekstidokumentidest. Nokia kavatseb ehitada ka telefoni külge käiva lisaseadme, mida saab kasutada mobiiltelefoni-televisiooni vaatamiseks.

Enesestmõistetavalt vahetab seade edukalt andmeid arvutiga. Bluetoothi tugi tähendab ka seda, et hands-free süsteem võib olla juhtmevaba.

Nokia 7700 on kolmesageduslik ning toimib GSM/GPRS/EDGE võrkudes. Uus seade peaks nii Euroopas kui ka Aasias müügile jõudma järgmise aasta teises kvartalis. Seadmel on Nokia 90 seeria kasutajaliides, millest samuti teatati alles teisipäevasel konverentsil, ja Symbiani OS7 operatsioonisüsteem.