Tegelikult 3650 siiski nii revolutsiooniline ei ole, kuid hind umbes 7000 krooni toob seni kättesaamatuna tundunud kaameratelefonid tavatarbijale küll tubli sammu lähemale. Näiteks Nokia 7650 maksab üle 11 000 krooni ning Sony Ericsson T68i koos kaameraga umbes samapalju.

Uus tulu operaatoritele. Kui aga kasutaja juba telefoniga fotosid hakkab tegema, tahab ta neid ka kohe sõpradega jagada. Kuna uue telefoniga saab kõik üles võetud pildid ja videod kohe e-posti või multimeediasõnumitega (MMS) sõpradele saata, ongi seetõttu kaameratelefonide levides oodata suurt mobiilse interneti ehk GPRS-i kasutuse kasvu.

See omakorda tähendaks mobiilsideoperaatoritele kõnede ja lühisõnumite kõrval täiesti uue sissetuleku tekkimist, sest näiteks praeguste hindadega maksaks EMT võrgus ühe pildi sõbrale e-postiga saatmine keskmiselt kolm krooni ehk pisut rohkem kui lühisõnum.

Nokia 3650 uuenduslikkust peab rõhutama ka klahvistik, sest nupud ei asu tavalises järjestuses vasakult-paremale, vaid ringikujuliselt nagu vanadel kettaga telefonidel, sest 3650 peab kõigist teistest telefonidest eristuma. Esialgu on nuppude asukoht nii numbrite valimisel kui ka sõnumite sisestamisel harjumatu ja raske, kuid nädala-paari jooksul peaks sellega ära harjuma.

Kaamera on vaid 133 grammi kaaluva telefoni kohta aga üllatavalt korralik. Suurim võimalik resolutsioon on küll 640 x 480, kuid piltide kvaliteet talutav isegi väheses valguses või suisa pimedas.

Nii Nokia kui ka teised telekommunikatsioonifirmad on mitu viimast aastat ennustanud, et mõne aasta jooksul väheneb kõne osatähtsus inimeste kulutustel sidele ning kasvab mobiilinterneti, sõnumite ning muude selliste teenuste osakaal. 3650 on esimene selline telefon, mis kasutajad uutele teenustele suunab, sest ekraan on suur, menüü selge, lihtne, kiire ja sõbralik ning kõigele lisaks saavad sõltumatud firmad telefoni ise kõikvõimalikke programme ja teenuseid kerge vaevaga juurde tekitada.

##Konkurents tiheneb. “Massidesse lähevad uued telefonid siis, kui terminalid on kliendile jõukohase hinnaga ja soosivad teenuse kasutamist,” lausus Radiolinja Eesti suhtekorraldusjuht Helena Lõhmus.

Nokia 7650 ning 3650 tarkvara on endale litsentseerinud ka Siemens, Matsushita ning Samsung, mis tõenäoliselt tähendab lähiajal kaameratelefonide konkurentsi suurenemist.