“Euraasia Liit”.

Omanäoline reisisaade

ETV kultuuritoimetuse peaprodutsent Gerda Kordemets ütles, et “Lõimerusika” idee tuli ühendustelt Õ-Fraktsioon ning Pime Kana, kellest paljud tegelased ongi noored ametnikud, ning ETV haaras huvitavast ideest kinni.

“Idee meile meeldis, sest tegemist ei ole tavalisee reisisaatega, vaid nad võtsid ülesandeks, et lähevad kohapeale ja lavastavad,” rääkis Kordemets. “Neil oli ette kirjutatud stsenaarium.”

Igal ametnikul on saatesarjas oma tegelaskuju, roll. Üks on näiteks suur loodusesõber, tänu temale jääb sipelgapesa kohale ehitamata uus Euroopa pealinn. Üldiselt ongi “Lõimerusikas” Õ-fraktsiooniliku lähenemisega lavastuslik saade.

Mida täpselt näha saab, seda veel ei teata – keegi ei tea, mis filmi tegijatega Mongoolia kõrbes või Usbekimaal juhtub. Saate tegijad lendasid juuni lõpus Pekingisse ning hakkasid sealt omal käel tulema, tihti teadmatagi, kuidas kuskil transport toimib.

Eelmisel nädalal saatsid Euroopa laiendajad Ülem-Suetukist teele seni filmitud esimese materjali, mis ei ole veel Eestisse jõudnud. Nädalavahetusel korraldasid nad sealses kultuurimajas kohalikele eestlastele eesti filmide õhtu ning viisid eesti kultuuriseltsile kingituseks kopsaka valiku meie filmiklassikat ning uuemaid teoseid.

“Lõimerusika” tegijad jõuavad loodetavasti kodumaale tagasi augusti keskel ning hakkavad saadet kokku panema. Gerda Kordemetsa sõnul jõuab sari eetrisse oktoobri keskpaigas.