Talger Elektrotehnika OÜ kliimaseadmete projektijuhi Kenny Lumiste sõnul on konvektorelektriradiaatori eeliseks soodsam hind ning kiirus toa soojendamisel. Puuduseks õhu kuivatamine. See ei sobi ka näiteks koduloomadega perre, kuna spiraalile kogunenud karvad lähevad radiaatori sisselülitamisel kärssama.

Teistest küttekehadest kallim õliradiaator tagab aga parema sisekliima ning peab kauem vastu. Lisaks saab õliradiaatori peal riideid kuivatada. Ekspluatatsioonikulude poolest on radiaatorid sarnased.

Lumiste sõnul sobib magamis- või lastetuppa paremini õliradiaator. Elutuppa passib ka konvektorradiaator.

“Õliradiaatorid on pigem terve ruumi soojendamiseks. Puhurid on kohtsoojendajad,” ütles Ehituse ABC müüja Aleksei Fortuna-Dovgaljov. Ta soovitab radiaatorid paigaldada akna alla. Puhuri peaks suunama inimese poole või paigaldama selle näiteks välisukse kohale, kust see sissetulevaid õhuvoogusid soojendab.

Fortuna-Dovgaljovi sõnul kehtib sobiva radiaatori võimsuse valimisel rusikareegel – 100 W võimsust ruutmeetri kohta standardkõrgusega ruumis (umbes 2,5 meetrit) või 20-30 W kuupmeetri kohta.