Hobune on hiina 12 sümboliga horoskoobi seitsmes märk. Vaatamata selle suurusele ja jõule loevad hiinlased hobust kiskjate saagiks ja seega ohus olevaks loomaks. Õnneks on hobustel silmad kummalgi pool pead, nii näevad nad ohu lähenemist ükskõik kummalt poolt. Ennustajad ütlevad, et hobuseaastal vajame me suurt ettevaatlikkust, eriti aasta esimesel poolel.

Ajalooliselt on hobuseaastaga kaasnenud suured looduslikud ja inimeste põhjustatud õnnetused. 1906. aastal hukkus San Francisco maavärinas enam kui 500 inimest. 1918. aastal puhkenud gripiepideemia tappis maailmas enam kui kaks miljonit inimest. Kaksteist aastat hiljem tuli Saksamaal võimule natside partei. Hobuse aastal 1990 vallutas Iraak Kuveidi.

Hiina horoskoopide tundjad ütlevad, et hobuseaastal domineerivad vee ja tule vastuolulised elemendid. See tähendab loodusõnnetusi, nagu üleujutused ja metsapõlengud.

USA-s näevad hiina horoskoopide tundjad terrorismivastase võitluse jätkumist, mida aga saadab vahelduv edu, kuna tegemist on väga raskesti tabatavate vaenlastega.

Kuid mitte kõik, mis meid ees ootab, pole ainult hirmu tekitav. Nähakse Jaapani aktsiaturu kannapööret pärast 11 aastat kestnud langust. Spordi valdkonnas lööb Hiina sel suvel toimuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel üllatuslikult Brasiiliat. Finaali jõuavad aga Portugal ja Argentina, kusjuures maailmameistriks saab viimane.

Markus

Larsson

Washington, VOA