Nõiaellad ja maskotid

Põnne võluvad mustkunstnik ja naljatavad klounid Piip ja Tuut. Lasteteater Trumm mängib iga päev etendust “Hiina tuluke” ning Katre Roomet annab showtantsuetenduse. Ringi liiguvad kümmekonna firma maskotid koos lasteala patrooni ja maskoti Summiga. Nemad möllavad lastega, korraldavad mänge jms. See kirju rida on mudilaste ees ja vahel kuni laupäevani.

Pühapäevaks on välja kuulutatud Segasumma Suvila nõia-show. Lapsed võivad tulla tavalistes riietes, kuid näomaalijate abiga saab ennast tundmatuseni muundada. Saab hüpata nõiaaeroobikat ja proovida oma staariomadusi playbackis, posida ja nõiavärke meisterdada. Õhtul korraldatakse suur nõiajaht ja sabat. Kõik õhtud lõpetab disko.

Kõige titemate hooldamiseks on olemas mähkimislaud. “Lasteala on piiratud aiaga, sisse saab ainult ühest väravast, nii ei lähe lapsed kergesti kaotsi. Sellest väravast ei lubata pisikesi lapsi omapäi välja,” kirjeldas Luigas mudila turvameetmeid.

Noorteala alles testitakse

Noorteala Simpel Arena peaks eelkõige meelitama 16-18-aastaseid, kuid ilmselt kiibitsevad seal ka nooremad ja uudistavad vanemad, oletas Luigas. Kui summeri lasteala on sama vana kui festival ise, siis noortealaga katsetatakse esimest korda.

Iga päev õpetab märulipolitsei end kaitsma ja ohtlikus olukorras käituma ning esitleb politseikoerte abi ja oskusi. Kohalikus juuksurisalongis saab teha sõbrale “fantasoengu” (laske fantaasial lennata, küll sõber andestab!) ning ilusalongis antakse soovijaile trendikas suve-välimus. Madis Malk viib läbi SMS-mängu.