Sarja produtsendi Kaupo Karelsoni sõnul jätkatakse seriaali tootmist, sest selle reiting oli hea ning “Õpetajate tuba” püsis kümne vaadatavama saate hulgas. Karelsoni sõnul on nad tahtnud kriitikast õppust võtta ning teinud sarja tegevusliinides ka mõningaid muudatusi. Samaks on jäänud näitlejate koosseis. Sarja juures töötab uus režissöör.

Stsenarist Peep Pedmanson ei arva, et “Õpetajate tuba” peaks väga sarnanema argise koolieluga, eelkõige põhineb see õpetajate lugudel. Kuna tegemist on tänapäevase e-kooliga, kus õpilased ei peagi eriti kohal käima, saab piirduda sellega, mis pedagooge ühendava ruumi seinte vahele jääb.

Normanni-Millingu mängumaneeri kohta ütleb Pedmanson, et asjal on kaks põhjust. Esiteks mängivad kõik teised näitlejad omaealisi, Normann direktori rollis aga peab kehastama endast märgatavalt vanemat meest ning ehk seetõttu pidanud valima estraadiliku võtme.

Kuna “Õpetajate tuba” on välja kasvanud raadio Sky Plussi sketšisarjast “Koolikell”, oli raadios ükskõik, millist häält Millingu 6. klassi poisike Jürgen tegi. Ja klähvijana ta sinna rolli sobis. “Teles oli Millingut aga raske kuuenda klassi õpilaseks muuta, seetõttu sai temast abiturient, aga see raadiolik Karlssoni-maneer tuli kaasa,” ütleb Pedmanson.

Tema sõnul on algava hooaja osad rohkem suhtepõhised. Erinevalt eelmisest, mil komöödiasari rajanes rohkem stooril. Nii et algaval hooajal on oodata muudatusi. Komöödiaseriaali režissöör on Teleteatri lavastaja ja muusikarežissöörina Kalev Lepik, kes vahetas välja Ivo Eensalu ja Tambet Tasuja. Praegu filmitakse noorte huvikeskuses Kullo komöödiaseriaali esimesi osasid.

Lepiku sõnul on esimene osa juba monteeritud, kaks järgmist üles võetud. On lisandunud ka välisvõtteid ja teisi interjööre. “Nüüd on sarjas rohkem ühendavaid liine ja läbi sarja jätkuvaid lugusid,” ütleb Lepik. Kui varem põhines süžee Millingul ja Normannil, siis sel hooajal on teiste näitlejate roll suurem. Näiteks Maria Klenskaja, Ita Everi ja teiste rollid.

Sarja käivitumisest on Peep Pedmanson nõus niipalju ütlema, et Eda-Ines Etti mängitud abiturient Julia hakkab kooli kuldmedaliga lõpetama. Õpilane Jürgen visatakse vaatajate rõõmuks lõpuks ometi koolist välja, kuna haridusministeerium ei luba ühte inimest kuus aastat abituuriumis hoida ja riigilt pearaha välja petta. Aga päris laia ilma peale Jürgen muidugi ei kao, selle eest hoolitseb tema isa. E-koolile omase tegevusetuse käes on aga tülid kerged tekkima ning põhiliselt hakkab kannatama tööõpetuse õpetaja Helju Tiidu ja emakeele õpetaja Linda Kaljulaiu seni vankumatuna tundunud sõprus.

“Õpetajate tuba” alustab Kanal 2-s 21. märtsil.