Film Dark Floors põhineb ansambli Lordi laulja Tomi Putansuu (Mr Lordi) ja ansambli videod teinud Pete Riski ühisel käsikirjal, vahendab Helsingin Sanomate võrguväljaanne agentuuri STT. Kogu film võetakse üles vanas tööstushoones.

Filmi peaosalised on kõik briti näitlejad. Solar Filmsi esindaja Rampe Toivonen ütles, et õudusfilmides ei ole näitlejate tuntusel niipalju kaalu kui filmides üldisemalt. Välisnäitlejate valikul oli oma osa ka filmi keelel.

“Teeme seda filmi rahvusvahelisele turule, seepärast on film inglisekeelne. Lisaks loodame, et piisab, kui filmi tõeliseks täheks on Lordi ise,” rääkis Toivonen.

Kõrvalosalised on pärit peamiselt Oulu-kandist. Abilisi otsiti kuulutustega ja Toivoneni kinnitusel saadi just seda, mida otsiti. “Abiliste seas on ka amputeerituid ja just seda me otsisimegi.” Abilised hakkavad filmis mängima zombisid ja laipu.

Filmi eelarve on neli miljonit eurot (u 60 miljonit krooni). “Soome mõistes on summa suur, kuid rahvusvaheliselt väike. Kulusid tõstavad järeltööd, mida selle filmi puhul tuleb palju teha,” märkis Toivonen.